БЛ: Алкасер у 91. и 94. за "плус два" пред "Класикер"!

АЛКАСЕЕЕЕЕР! Да ли су ово голови за титулу?! Кикс Бајерна и повратак Борусије на чело Бундеслиге уочи Класикера следећег викенда.  Борусија Дортмунд је прескочила Бајерн на лидерској позицији на табели захваљујући Паку Алкасеру, који је у судијској надокнади искористио суботњи кикс Бавараца пред највећи дерби њемачког фудбала, сљедећег викенда у Минхену.

Фудбал 30.03.2019 | 20:15
БЛ: Алкасер у 91. и 94. за "плус два" пред "Класикер"!
Кикс Бајерна у Фрајбургу и победа Борусије у 91. минуту! Какво поподне у Бундеслиги. Нема шта, страшан нас Дер Класикер очекује следеће суботе у Минхену (18.30 часова), а Милионери на најважније гостовање путују са два бода предности после овог кола, захваљујући Паку Алкасеру.

Пуних 90 минута чекали су навијачи Борусије да се нешто деси, а онда је Шпанац приредио свој мали шоу. Два гола у надокнади за вредну победу и важан подстрек за финиш сезоне. Мучила се Борусија, Вофзбург одиграо сјајан меч, али није имао решења за десницу Шпанца. Коначно је дочекао и некадашњи нападач Барселоне да буде стартер, оправио се од повреда и донео важан тријумф свом тиму, који је имао доста проблема.

Тек понеку шансу имали су домаћи на данашњем мечу, али су у 91. добили слободан ударац на 17 метара по средини гола. Лопту је одмах узео Алкасер, као јесенас против Аугзбурга када је у 94. донео победу свом тиму (4:3), и магичном десницом преварио живи зид Волфзбурга и голмана Кастелса за експлозију на Вестфалену.

Било је то у тренуцима док је из Фрајбурга стизала информација о ремију Бајерна (1:1), а после сјајне контре у 94. и паса Џејдона Санча својим другим, а 16. голом у сезони Пако Алкасер је ставио тачку на овај меч. Тешка, али ипак заслужена победа Борусије извојевана је данас и без капитена Марка Ројса којем се девојка порађа, тако да је из болнице пратио утакмицу својих другара и радовао се Паковим головима.

Бесан ће после овог кола бити сигурно Нико Ковач који ни са Бајерном није успео да скине проклетство и победи у Фрајбургу. Његов тим није успео да слави као гост упркос доминацији (1:1), па је хрватски тренер и даље без победе и као играч и као шеф стручног штаба под Шварцвалдом. Ово му је седми неуспех...

Да ће Бајерн имати проблема било је јасно већ после три минута када је Лукас Хелер главом маестрално матирао Свена Улрајха (Нојер данас није био на голу), али је Роберт Леванодсвки 19. поготком у сезони вратио госте у игру у 22. минуту.

Ипак, бројне прилике које су гости имали, пре свих Леванодовски, Хамес и Леон Горецка остале су неискоришћене, сјајно је бранио и голман Фрајбурга Шволоу па је Бајерн после овог кола остао на два бода заостатка за Милионерима што обећава сигурно занимљив дерби.

Изузетно ефикасно поподне у Бундеслиги (15 голова на пет утакмица) обезбедио је Вердеров нападачки тандем - Крушица. Макс Крузе и Милот Рашица мајсторски су прегазили Мајнц и приближили Зелене изласку у Европу, првом после осам година. Сјајно је нападач с Косова и Метохије начео госте после мајсторске лопте Крузеа већ у шестом минуту, а потом се и одужио старијем колеги асистенцијом за коначних 3:1, после којих је Вердер запосео позицију број шест.

Разлога за задовољство после данашњих утакмица имаће и фудбалери и навијачи Ајнтрахта, а након што је Фортуна савладала Борусију из Менхенгладбаха на свом терену са 3:1, јер ће се у случају сутрашњег тријумфа против Штутгарта, Орлови пробити на позицију број четири и имати у руци пласман у Лигу шампиона, самим тим и побољшати личне амбиције да задрже на окупу сјајан тим (читај Луку Јовића).

Ни отписани Нирнберг нема намеру да се олако преда што је показао тријумфом против Аугзбурга од чак 3:0 на свом терену. Сва три гола играчи Дер Клуба дали су у другом полувремену, али и даље су далеко од безбедне зоне на седам бодова заостатка.

Након репрезентативне паузе, Борусија Дортмунд је на "Вестфалену" дочекала Волфсбург и одиграла вјероватно једну од најгорих утакмица ове сезоне, али је ипак успјела да стигне до побједе (2:0), што је "милионерима" осигурало лидерску позицију са два бода више у односу на шампиона Бајерн из Минхена, који није успио ни у другом овосезонском двобоју да савлада Фрајбург (1:1).

То практично значи да ће за седам дана у "Дер Класикеру" на минхенској "Алијанц Арени", Борусија имати два бода предности.

До судијске надокнаде времена на "Сигнал Идуна Парку" у Дортмунду се није десило готово ништа вриједно помена, а онда се "указао" Пако Алкасер, који је са два поготка "сломио" незгодни Волфсбург и осигурао лидерску позицију "милионера" - 2:0 (0:0).

Најприје је у 91. минуту погодио из слободног ударца са 18 метара, којем је додуше кумовала лоша поставка и интервенција голмана Коена Кастелса, да би три минута касније, након контранапада и асистенције Џејдона Санча ставио тачку на побједу.

У првих 45 минута виђена је по једна прилика на обје стране - најприје се у 19. минуту прописно обрукао Пако Алкасер промашивши празан гол, да би "вукови" узвратили 10 минута касније преко Вута Вегхорста са ивице шеснаестерца, али је одлично одбранио Роман Бирки.

Тренер екипе из Дортмунда Лусијан Фавр није могао у суботу да рачуна на Марка Ројса, који је био оправдано одсутан због порођаја дјевојке, па је напад Борусије био поприлично јалов и безидејан.

Први шут у оквир гола, домаћин је упутио послије више од сата игре кад је покушао Џејдон Санчо, али је одбранио голман Коен Кастелс, који је био на висини задатка и у 73. минуту послије ударца Рафаела Гереира.

Шта то вриједи белгијском голману, када је у судијској надокнади, био директан кривац за први гол Шпанца Пака Алкасера, који је донио радост навијачима "милионера", посебно јер је у суботу актуелни шампион Бајерн кикснуо у Фрајбургу (1:1).

Баварци су у суботу поподне већ од самог почетка двобоја у Фрајбургу били у резултатском дефициту јер је већ у трећем минуту Лукас Холер главом погодио мрежу Свена Улрајха - 1:0.

Интересантно, Холер је био стријелац и у првом овосезонском дуелу са минхенским тимом на "Алијанц Арени" којим је у у 89. минуту "ишчупао" бод против Бајерна.

Био је то "хладан туш" за екипу Нике Ковача, којој је требало 20 минута да узврати домаћину на "Шварцвалд" стадиону у Фрајбургу, на чијим се трибинама данас нашао и селектор "панцера" Јоаким Лев.

Послије брзе акције из корнера и "флиперског" одбијања, Леон Горецка је у мат позицију поставио Роберта Левандовског, који је из окрета погодио мрежу волеј ударцем - 1:1.

Хрватски стручњак са клупе Бајерна Нико Ковач ни у шестом мечу није успио да савлада Нирнберг.

Био је то Пољаков 19. погодак ове сезоне којим се додатно учврстио на листи најбољих голгетера Бундеслиге са "плус четири" у односу на Луку Јовића из Ајнтрахта и Марка Ројса, капитена Борусије Дортмунд.

Иако је резултат Бајерна био дефинитивно изненађење, ипак се за највеће изненађење дана побринула Фортуна, која је већ у првих 15 минута у Дизелдорфу декласирала четвртопласирану Борусију из Менхенгладбаха (3:1). Најзаслужнији за јубиларну 10. побједу домаћина био је двоструки стријелац Роуен Хенингс.

Два поготка у суботу поподне постигао је и капитен Вердера Макс Крузе у убједљивом тријумфу против Мајнца (3:1) у Бремену, док је досадашњи "фењераш" Нирнберг побједом над Аугзбургом (3:0) побјегао са дна табеле.

БУНДЕСЛИГА, 27. коло:

Борусија Дортмунд - Волфсбург 2:0 (0:0)
/Алкасер 90+1, 90+4/

Фортуна - Борусија Менхенгладбах 3:1 (3:0)
/Хенингс 6, 16, Штегер 12 - Плеа 83/

Фрајбург - Бајерн 1:1 (1:1)
/Холер 3 - Левендовски 22/

Нирнберг - Аугзбург 3:0 (0:0)
/Исак 52, Переира 88, Левен 90+1/

Вердер - Мајнц 3:1 (2:0)
/Рашица 3, Крузе 37, 63 - Квајзон 52/

Лајпциг - Херта 18.30

недјеља

Хановер - Шалке 15.30
Ајнтрахт - Штутгарт

Играно у петак

Хофенхајм - Бајер Леверкузен 4:1 (1:1)
/Белфодил 10, 61, С. Бендер 52, Крамарић 79 - Фоланд 16/

ТАБЕЛА: Борусија Дортмунд 63, Бајерн 61, Лајпциг (-1) 49, Борусија Менхенгладбах 47, Ајнтрахт (-1) 46, Вердер 42, Бајер Л. 42, Волфсбург 42, Хофенхајм 41, Херта (-1) 35, Фортуна 34, Фрајбург 32, Мајнц 30, Аугзбург 25, Шалке (-1) 23, Штутгарт (-1) 20, Нирнберг 16, Хановер (-1) 14. 

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар