Игуаин се повукао из Аргентине - "на срећу многих"!

Искусни центарфор неће више наступати за Аргентину.

Фудбал 02.04.2019 | 10:00
Игуаин се повукао из Аргентине - "на срећу многих"!
Фудбалер Челсија, Гонзало Игуаин, одлучио је да више не наступа за репрезентацију Аргентине, а сматра да ће та одлука усрећити многе.

Игуаин, који је одиграо 75 утакмица и постигао 31 гол за "гаучосе", није играо за државни тим од Светског првенства у Русији, прошлог лета.

Он је био део екипе која је изгубила три финала на великим такмичењима, а многи су критиковали његове наступе за репрезентацију.

"Људи памте шансе које сам промашио, а не постигнуте голове. Сигуран сам да су сви славили гол против Белгије (победоносни у четвртфиналу СП 2014). Када некога критикујете злонамерно, то свакога боли. Видео сам колико ми је породица патила, али дао сам све за државни тим. Једна је ствар рећи да репрезентација није испунила циљеве, али када људи причају о неуспеху, то је веома тешко", рекао је 31-годишњи нападач.

"Мој циклус у репрезентацији је завршен. Сада гледам ствари са стране, на срећу многих", додао је Игуаин, који је у јануару из Јувентуса прешао на позајмицу у Челси.

Игуаин је играо у финалима Светског првенства 2014. и Купа Америке 2015. и 2016.

Промашио је добру шансу у финалу Мундијала 2014. године против Немачке, прилику за гол пропустио је и против Чилеа у финалу Купа Америке 2015. године, а затим и био непрецизан у пенал-серији која је одлучила победника.

"Одлуку о повлачењу из репрезентације донео сам пошто желим да уживам са мојом породицом, желим да проводим време са ћерком. Мислим да сам мојој земљи дао све што сам могао. Потпуно сам концентрисан на Челси. Премијер лига је сјајна и заиста желим да уживам", истакао је искусни центарфор.

Извор: Бета

Коментари / 0

Оставите коментар