Ко се богатио на приватизацији?

У емисији "Изазови" БН телевизије о приватизацији у Републици Српској.

Република Српска 29.03.2019 | 17:04
Ко се богатио на приватизацији?
- Како се приватизација свела на "неколико богатих породица"?

- Да ли је постојао циљ уништавања привреде?

- Шта ће бити са Љубијом, Жељезницама, Електропривредом?

''Изазови'', вечерас у 20.50х.

Уредници и водитељи: Наташа Милетић и Горан Гајић.

БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ИСТИНА

29.03.2019 17:11

Са Љубијом, Жељезницама, Електропривредом и Шумама Рс, ће бити исто што и са другим предузећима. Електропривреду и Шуме ће преузето неки од тајкуна са запада, а наравно да ће од свега тога имати користи и наши политичари. На овај начин ћемо показати да наши људи незнају да управљају, већ само да добро служају кад оду на запад. Овакав нашин управљања државом досад није познат ни у теорији ни пракси. Важно је да је сва имовина бивших друштвених предузећа прешла у власништво неколико породица. Они се сада поносе, како они запошљавају и кажу да није њих нико не би радио, Међутим камо среће да се нису појавили, јер у томе случају радило бар 50% предузећа које су они приватизовали и плански гурнули у стечај и ликвидацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

29.03.2019 18:13

Али, ми то све посматрамо као под неком анестезијом.

Name

велико постење

29.03.2019 17:34

Властодрзци и политицки подобни и лопови и тајкуни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

29.03.2019 17:37

Богатили су се сви лопови из СДС и СНСД и понеки из ових комби странкица. (То знају и џивџани на грани)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грунф

29.03.2019 18:08

Систем у којем привредом и државом управља неколико породица типицан је за једну државу у ЕУ. Грчка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

29.03.2019 19:44

Они који су куповали фабрике за багателу најмање су криви у овој прици. Крива је дрзава која је то дозволила, умјесто да је дала фабрике онима који су те фабрике својим радом кроз кредите отплацивали, подизали, радили и сирили, да би им на крају дрзава отела фабрике и дала тајкунима за мале паре. Поново се десило да смо на поцетку индустријализације. Паметне нације имају стотинама година индустрију, само ни на сваких 50 година русимо до темеља, да бисмо кренули све испоцетка. Требала је дрзава дати фабрике радницима. Без радницког акционарства нема ни јаке привреде. Да то није никакав јерес у капитализму, вец цак и најпозељнији економски модел говори прица везана за Цоца Цолу. Наиме, дионицка структура те мултинационалне корпорације је таква да не постоји вецински власник, вец гомила ситних дионицара сиром Америке и свијета и не само то, та фирма је једна од највецих на свијету и њена вриједност расте из године у годину јер њеним дионицарима је у интересу да им имовина сто висе вриједи, док код нас је све накарадно и обрнуто постављено, па и ово. Код нас је имовина продата трецим лицима и то по принципу цријепа и цигле и тога ко да мање. На тај нацин унистена је и будуцност ове земље, а та црна слика насе економије траје и дан данас, трајаце јос увијек и све док немамо јаку привреду. Није ни цудо засто је у Америци економски криминал озбиљно, ако не и најозбиљније кривицно (не)дјело. Па то погоди хиљаде, десетине хиљада, стотине хиљада људи, милионе људи! Катастрофа као рат, само сто не будес рањен или не погинес, а остало све исто тј. равно катастрофи епских размјера. Нас није погодио метак, колико нас је погодила накарадна приватизација да накараднија није могла да се спроведе од ове. Било би добро када би дрзава обестетила раднике или њихове насљеднике кроз финансијску компензацију или да им изгради нове фабрике да раде, а послије њих и њихови потомци јер људи одлазе јер овдје мозес радити само као пекар, љекар или апотекар и то за мале паре, под условом да мозес и то јер конкуренција је велика, а незапосленост јос веца јер гасењем великих фабрика нису само тадасњи радници остали без посла, вец и будуце тј. сада садасње генерације су остале без сансе за запослење и тај проблем долази на наплату и то са каматом јер млади одлазе посто су све сансе за нормалан зивот на овом простору и овим просторима вец одавно погасене!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мафијаска власт

29.03.2019 21:49

Крива је власт која је легализовала криминал.

Name

Коле

29.03.2019 19:56

Људи са камиончићем превозе дрва и хране породицу а ова мафија у шумама РС у губитку, па кога више лажу, смањите број страначког запошљавања и похапсите лопове у државним фирмама и имаћемо плате као у Словенији

ОДГОВОРИТЕ