Мијат: Саво ће успјети, Тадићу желим финале ЛШ!

Некадашњи фудбалер Партизана и Реал Мадрида, Предраг Мијатовић, уручио је плакету новом амбасадору Спортских игара младих, Јоханесу Хану.

Фудбал 29.03.2019 | 10:45
Мијат: Саво ће успјети, Тадићу желим финале ЛШ!
Мијатовић, који је иначе амбасадор Спортских игара младих, учинио је то на свечаности у Београду којој је присуствовао и председник Србије Александар Вучић.

Мијатовић је нашао времена да са српским новинарима разговара о бројним темама, о именовању Саве МИлошевића за тренера Партизана па до стања у његовим бившим клубовима.

На питање шта мисли о томе што је Саво Милошевић преузео кормило црно-белих, рекао је да верује да ће Милошевић дати све од себе да и као тренер буде успешан.

"Мени лично је драго што је Саво постао тренер Партизана. Последњих година је имао амбиције да крене у те воде као тренер и желим му све најбоље и много среће. Сигуран сам да ће урадити све што је у његовој моћи да неке ствари доведе у најбољи могући ред. За сад му само честитам на томе. Велика је то ствар и велика обавеза за њега на почетку његове тренерске каријере. Били смо цимери, знам га добро, знам да ће дати све од себе", изјавио је Мијатовић.

За разлику од Милошевића, он је рекао да не планира да се бхави тренерским позивом.

"Било је много бивших играча који су кренули једним током, па су се онда вратили у тренерске воде. Дејан Савићевић је председник ФС Црне Горе и сигуран сам да он неће бити тренер. То могу да кажем и за себе, јер да би гајио наду да уопште будеш тренер, прво мораш да добијеш лиценцу. Ја је немам и мислим да је нећу ни имати, тако да моја тренерска каријера апсолутно не долази у обзир. Свако после завршетка каријере мора да има један период да пронађе нешто што га интересује, што га занима и чему ће се посветити. Саво је у једном тренутку био на разним функцијама, на крају се одлучио за тренерске воде и желим му много среће и успеха.

Мијатовић каже да не зна када је и како Милошевић одлучио да прихвати позив управе Партизана.

"Не могу на то да одговорим, ја живим у Мадриду, он у Београду. Чујемо се, причамо, али не толико често да бих могао да вам кажем конкретно његове разлоге зашто се одлучио на тако нешто. Знам да је Саво велики партизановац, воли фудбал и жели да у њему направи нешто што је као и фудбалер урадио у свим клубовима у којима је играо. Сигуран сам да ће урадити све што је у његовој моћи да неке ствари доведе у ред", додао је Мијатовић.

Наравно, разговор није могао да прође без осврта на актуелну сезону црно-белих.

"Партизан је нажалост ове сезоне имао много проблема. Како не живим у Београду, тако немам информације из прве руке да бих могао да кажем више од онога што могу да прочитам у медијима. криво ми је због свега тога. Ја као партизановац желим да Партизан увек буде први, да увек осваја титуле, нажалост, у фудбалу је то немогуће. У било ком другом спорту, не само у фудбалу. Партизан је имао своје сјајне сезоне и године не тако давно, сада је некако примат узела Црвена звезда, па ће онда опет доћи Партизан, то је нормална ствар у фудбалу."

Као што је анализирао учинак Партизана, тако је урадио и са Реалом, за који је играо у периоду од 1996. до 1999. године.

"Реал је урадио нешто што верујем да нико неће моћи да уради, а то је да три пута заредом освоји Лигу шампиона. Ову сезону завршавају практично без титуле, иако има још доста утакмица у првенству, међутим треба бити реалан и рећи да је Реал Мадрид ове сезоне кикснуо. Опет, не треба заборавити шта је та генерација направила свих ових година, тако да је то један потпуно нормалан циклус у фудбалу. Долазе сјајне сезоне, па се онда тражи нека нова генерација, па опет дођу успеси... То је нормално", каже Мијатовић.

Последњих дана много се говори о Луки Јовићу. Реал Мадрид је један од заинтересованих клубова, Мијатовића су питали да ли би волео да види нападача Ајнтрахта у чувеном белом дресу.

"Мени је драго што Лука игра тако добро у свом клубу. Има сјајну сезону, можда сезону живота, отуда је потпуно логично да буде на листама свих великих клубова, не само Реала. Свих клубова који прате, који својим скаутинг системом гледају и имају све могуће информације. Не знам колико је то реално да буде у Реалу. Мени би лично било јако драго да га видим тамо. Опет, то је ствар његовог избора и људи који га саветују. Има сјајну сезону и сигурно представља велику будућност и српског и светског фудбала."

Каже и да је повратак Француза Зинедина Зидана веома позитивна ствар за мадридски клуб.

"Волео бих када бих знао зашто је Зидан отишао. То је моје питање да бих могао да вам одговорим зашто је отишао и како гледам на те ствари. Свакако, позитиван је његов повратак у овом тренутку, нарпчито у сезони коју је Реал почео некако проблематично. Мислим да се од самог старта видело да ће то бити једна тешка сезона. На крају се десила и та елиминација из Лиге шампиона и наравно, председник је морао да повлачи неке потезе који нису толико популарни, али морате одлучивати у таквим ситуацијама. Позвао је Зидана, он се вратио и сада се ситуација смирила, стишале су се страсти и видећемо како ће завршити ову сезону. Било би добро да је заврше на другом месту штио би било врло позитивно. Видећемо како ће се правити пројекат за наредну сезону, имаћемо врло интересантно лето, барем кад је Реал у питању."

Један од оних који је кривац што Реал није у завршници Лиге шампиона је репрезентативац Србије Душан Тадић. Мијатовић каже да је импресиониран његовим играма на двомечу са Реалом и уопште ове сезоне.

"Мислим да су сви који су имали прилике да гледају те утакмице у Амстердаму и Мадриду били одушевљени. Прво, дечко има једну сјајну сезону у свом клубу, видим да се на најбољи начин снашао и интегрисао у Ајакс, клуб са великом историјом и репутацијом. Некако су сви били мотивисани, а он је био апсолутни лидер тог Ајакса. Јако ми је драго због њега. Није ми, наравно, драго што је Реал испао, то су ствари које не желим кад је мој клуб у питању, али ми је драго због њега и како већ Реал више није у Лиги шампиона, желим му све најбоље и да против Јувентуса понови исто такве игре и заигра у финалу Лиге шампиона, зашто да не?", поручио је бивши ас Реала.

За крај, подсетили су га да је управо он у оном чувеном финалу Лиге шампиона 1997. нашао рецепт како да обори Јувентус. Питали су га има ли какав савет за Тадића.

"То остављам кад га негде сретнем, не бих да не поделим то са свима. Волео бих то да поделим лично са њим", закључио је Мијатовић.

Коментари / 0

Оставите коментар