Захарова тврди: Слиједи агресија

"САД су добиле бланко карту од Холандије да користе њено колонијално острво Курасао као почетну тачку за агресивну интервенцију у Венецуели. "

Свијет 28.03.2019 | 18:50
Захарова тврди: Слиједи агресија
То је саопштила портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

"Регистровали смо споразум Холандије и САД о коришћењу инфраструктуре на острву Курасао за достављање хуманитарних залиха у Венецуелу. На први поглед, овај споразум пружа приступ америчким званичницима инфраструктури на Курасау за пружање хуманиратне помоћи, али, испоставило се да договор не искључује могућност коришћења и других начина достављања помоћи поред цивилне. Којих тачно? Јасно је да се ради о војној", рекла је Захарова, преноси ТАСС.

Она је истакла да је у тренутном контексту јасно да је Холандија одобрила Американцима да Курасао користе као почетну тачку за агресивну интервенцију у Венецуели, под окриљем хуманитарне помоћи.

"Надамо се да власти Курасаа неће дозволити да се територија острва користи за почетак још једне западњачке авантуре која пријети да дестабилизује ситуацију у региону", рекла је Захарова.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

007 Бонд

28.03.2019 18:48

Где год Амери дођу с својим интересима- ту су беда, избеглице, рат... и тај рат траје годинама (Блиски исток, Украјина, муслиманске земље, замрзнут комфликт на корејском полуострву...). Па Југославија... Еј, и још су Срби чак добро и прошли (мада, то је вероватно због тога што су Срби са својим земљама у сред Европе... И опет, Срби нису имали Русе иза себе као што их имају Сиријци, и сад Венецуела... него смо сами пуцали на НАТО који је био 600 пута јачи од нас...). П.С.Дођу ли Амери и у Венецуелу- ето њима бар 10 -15 година рата (ако не и дуже, и има да их уназаде 50 пута горе него што су уназадили нас Србе).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

28.03.2019 19:14

Амери су сретан народ, гдје год заратују надју нафту.

Name

Опа

28.03.2019 19:47

Једни слетјели, а други це да надлијецу. Остре алатке, а народ зељан доброте.

ОДГОВОРИТЕ