И Хрвати праве "национални" стадион, узор им Мађари!

Хрватска фудбалска репрезентација би за две године могла да игра на новом стадиону. Спрема се локација у Загребу. Капацитет око 30. 000 места. Хрвати уводе ВАР у првенство од сезоне 2020/21.

Фудбал 01.04.2019 | 09:00
И Хрвати праве "национални" стадион, узор им Мађари!
Хрватски фудбалски савез (ХНС), баш попут Фудбалског савеза Србије, жели и планира да направи  стадион, објекат који би служио превасходно одигравању утакмица државног тима.

После данашње седнице Скупштине Хрватског фудбалског савеза, први човек хрватског фудбала Давор Шукер рекао је да се нада да ће за две године добити "предиван стадион" и то на "идеалној локацији" у Загребу.

"Пре два дана имали смо састанак на којем су били представници Града Загреба и Владе Хрватске. Градоначелник Милан Бандић каже да се ради на променама Генералног урбанистичког плана. На добром смо путу да се направи стадион са 25-30 хиљада места. Надам се да ћемо у идуће две године имати прелеп стадион. Идемо корак по корак. Можемо за то да добијемо наменска средства УЕФА и ФИФА да се коначно кад нас може организовати спектакл на правом стадиону", рекао је Шукер.

Он каже да то не би био "национални стадион", јер би репрезентација и даље играла као домаћин и у другим хрватским градовима - Пули, Ријеци, Осијеку...

Каже да је стање стадиона два највећа хрватска клуба - Динама из Загреба и сплитског Хајдука - врло лоше и да је зато важно да се направи "леп, пристојан, чист и уредан стадион".

"Санитарни услови на 'Максимиру' (стадион Динама) данас су као у 19. веку. Помоћи ћемо 'Пољуду' (стадион Хајдука) да се и он уреди, треба да разговарамо и нађемо новац да сви будемо задовољни", рекао је Шукер.

Нови стадион могао би да буде урађен по узору на оне у Мађарској. 

"Добри смо са Мађарима, можемо да донесемо њихов пројекат величине и цене, да не буде прескупо. Знају се стандарди УЕФА, колико стадион може коштати по седишту. Важно ми је да кад нам дођу гости да добију минимум услова које ми имамо у иностранству. Није пресудно да ли ће бити 22, 25 или 30 хиљада места", каже Шукер.

Уједно, најавио и увођење ВАР-а од пролећа сезоне 2020/21. на свим стадионима у хрватском првенству.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар