Лацио нашао насљедника Милинковић Савића!

Чудо из Македоније! Конкуренција је иста. . .

Фудбал 01.04.2019 | 11:45
Лацио нашао насљедника Милинковић Савића!
Пре четири године Сергеј Милинковић Савић је био на корак од трансфера из Генка у Фиорентину. Све је било договорено, чак је и допутовао у Фиренцу на потпис уговора, дошао у клупске просторије и рекао:

„Жао ми је, не желим да потпишем за Фиорентину“, окренуо се и отишао у Лацио.

Србин је у Риму постао један од најбољих малдих играча света, дошао на листу жеља највећих европских клубова, летос би на ивици преласка у Милан у трансферу тешком 120.000.000 евра који је Лотито на крају одбио. Ипак, следећег лкета ће газда Лација капитулирати и морати да прода српског репрезентативца. С тим што ће тешко извући цену коју је имао летос.

Лацио је у потрази Сергејевом заменом, а једно име је искочило цу први план. И опет је реч о мети Фиорентине. Небескоплави и Љубичасти ће до краја лета ломити копља за довођење македонског чуда од детета Ељифа Елмаса.  

Елмас има само 19 година, а већ две сезоне је члан труског велика Фенербахчеа. Поникао је у Работничком за који је у првенству дебитовао са само 16 година и од тада важи за највећег талента који је македонски фудбал имао још од Горана Пандева. Због турског порекла, турски селектор Фатих Терим га је као 16-годишњака наговарао да изабере њихову репрезентацију, али је Елмас остао при ставу да игра за своју домовину. Са 17 година је дебитовао за А тим Македоније, истовремено био стандардан члан младе репрезентације, и играо на ЕП у Пољској.

Потом је прешао у Фенер а посредник у трансферу је био прослављени кошаркаш Мирсад Јаховић. Елмас је у прбвој сезони у Фенеру дуго чекао на деби због адмистративних проблема, а потом постепено добијо шансу. У овој сезони се изборио за статус стартера и одиргао 34 меча у свим такмичењима. Иако је дао само један гол, скаути са запада Европе су одушевљени.

Игра на сличној поизицији као Милинковић Савић у везном реду, свеједно му је да ли на десној или левој страни. Још зимус се Лесзтер помињао као озбиљан кандидат нза куповину, потом је и Тотенхем показао инетерс, а онда је Фиорентина упла у трку. Захављујућчи Фалију Рамаданију који у добрим односима са руководством Виоле, а уско сарађује са Јаховићем, трансфер би могао да се реализује. Али своју шансу види и Игли Таре спортски директор Лација који је успоставио контакте са челницима Фенербахчеа.

Турски клуб је поставио цену од 15.000.000 евра као почетну границу за преговоре, а Фиорентина је спремна да плати. С обзиром да га је Фенер платио Работничком само 180.000 евра, Турци ће дебело зарадити на Елмасу шта год да буде на крају. А Лацио би трансфер могао да финансира само од дела оног што ће зарадити на продаји Милинковић Савића.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар