Новак задовољан новим такмичењем...

Хопман куп је мртав! Хопман куп, егзибиционо тениско такмичење које се одиграва почетком године, од наредне сезоне више неће постојати.

Тенис 31.03.2019 | 13:45
Новак задовољан новим такмичењем...
Тениска асоцијација Аустралије објавила је да је укинула уговор који је имала са организацијом Хопман купа и да ће то такмичење престати да постоји после 31 године постојања.

Хопман куп ће у тениској сезони заменити ново такмичење – АТП Куп – такмичење које ће се играти у три града (Перт, Сиднеј и Бризбејн) и које ће се састојати од 24 тима сачињена од тенисера.

АТП куп ће бити игран почетком јануара, у тернину који је био резервисан за Хопман куп.

Тениска асоцијација Аустралије је најавила и потенцијалан настанак женског такмичења налик АТП Купу, које би требало да се одиграва упоредо са њим, али реализација тог плана није планирана за наредну сезону.

На АТП Купу ће се, ра зарлику од Хопман купа, добијати АТП бодови (око 750), а то такмичење је раније подржао најбољи тенисер планете Новак Ђоковић.

"Свиђа ми се то што је АТП, то јест тенисери, власник тог такмичења, као и што се добијају бодови. Биће то најбољи начин да се почне сезоне. Више од 90 одсто времена играмо само за себе и немамо много тимских такмичења. Овај скуп ће окупити доста нација и за мене лично ће бити лепа прилика да представљам своју земљу", рекао је Ђоковић прошлог новембра.

Најуспешнија нација Хопман купа су Сједињене Америчке Државе, које су до титуле дошле осам пута, док је последњу титулу освојила Швајцарска у тандему Федерер-Бенчић.

Србија се двапут нашла у финалу Хопман купа – 2008. када је доживела пораз од САД и 2013. када је боља била Шпанија.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар