Грађани не дају да се сруши "Ђузепе Меаца"!

План рушења стадиона Интера и Милана, око чега су се договорили ти фудбалски клубови, могао би да отежа локални референдум, преносе италијански медији.

Фудбал 31.03.2019 | 14:15
Грађани не дају да се сруши "Ђузепе Меаца"!
Како се наводи, рушење стадиона "Ђузепе Меаца", односно "Сан Сиро", изазвало је побуну грађана до те мере да је могуће да ће се о том питању одлучивати на референдуму.

Постојећи стадион на коме играју два миланска великана, требало би да буде срушен када се изгради нови стадион капацитета од 60.000 места, који ће имати покретни кров, као и покретни терен.

Градоначелник Милана Бепе Сала у уторак рекао је да није очекивао да ће доћи до било каквих сметњи, док је представник политичке странке "Форца Италија" Пијетро Татарела упозорио да ће покушати да прикупи 15.000 потписа потребних за покретање референдума након што оба клуба формално објаве планове о рушењу "Сан Сира".

"То није само стадион већ и један од најпрепознатљивијих симбола града", тврди Татарела.

Стадион "Ђузепе Меаца" или "Сан Сиро" по делу града у којем се налази, отворен је 1926. године, а током година пет пута је реновиран. На њему су играна два финала Лиге шампиона (2001. и 2016), као и утакмице Мундијала 1934. и 1990. године, односно шампионата Европе 1980. године.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар