Афера ''селефије'': Саслушано троје

У Амбасади БиХ у Словенији три босанскохерцеговачка држављана данас су дала изјаве у којима тврде да су их покушали врбовати припадници Сигурносно-обавјештајне агенције (СОА) Хрватске.

Босна и Херцеговина 27.03.2019 | 16:29
Афера ''селефије'': Саслушано троје
У Амбасади је потврђено да су три особе дале изјаву, али не и у вези с чим, те да ће изјаве упутити у централу - Министарство иностраних послова (МИП) БиХ.

Игор Црнадак, шеф бх. дипломатије, рекао је да се "десила ситуација" у нашој амбасади у Словенији и да су три особе дале изјаву да су присиљаване на нешто.

"Све је то забиљежено и треба стићи у Министарство. Ми се нећемо бавити тиме, нити ћемо се оглашавати. Изјаве ћемо прослиједити надлежним службама", казао је Црнадак.

Драган Мектић, министар безбједности БиХ, казао је да није чуо за случај у Словенији, али да не може коментарисати ништа док не види те папире и не информише се о томе.

"Не знам шта се тачно дешавало у Словенији, али  стојим иза свега што сам раније говорио када је у питању врбовање грађана БиХ од стране служби из Хрватске", казао је Мектић.

Подсјетимо, БиХ и Хрватску већ три недјеље потреса афера "селфије", а Тужилаштво БиХ је због ове афере до сада испитало Мектића, његовог замјеника Мију Крешића, новинара Мату Ђаковића, новинара портала "Журнал.инфо" Авду Авдића, те свједока чија се прича о раду за обавјештајце из Хрватске под иницијалима Х.Ч. појавила у  медијима, а о којој је писао поменути портал.

Предсједништво БиХ затражило је 18. марта од Министарства безбједности да у року од три дана овој институцији достави свеобухватну информацију о наводима изнесеним у јавности о активностима СОА и генералног конзула Хрватске у БиХ Ивана Бегића. У уторак је ова информација под ознаком "повјерљиво" достављена Предсједништву БиХ.

(Независне)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бјежи Мато

27.03.2019 16:33

Додик ће своју везу и посредника Мату Ђаковића обавјестити о ономе шта пише у извештају. Мада је Мато сигуран док је рођака на челу тужилаштва БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

27.03.2019 19:26

Све ово нема везе са СРПСКОМ.

ОДГОВОРИТЕ