''Орлићи'' предалеко од ЕП-а!

Опет примисмо два гола: Роберто Пиколи испратио Орлиће из Италије! Српски омладинци поразом окончала учешће на квалификационом турниру за ЕП.

Фудбал 26.03.2019 | 17:35
''Орлићи'' предалеко од ЕП-а!
Ништа од сензације. Србија ће пропустити Првенство Европе омладинских репрезентација, пошто ни у трећем колу завршног квалификационог турнира није успела да слави, па је такмиченмје у Групи 7 завршила на последњем месту.

Наш тим је у Падови поражен од домаће селекције Италије (0:2), иако је приказао бољи фудбал у односу на прве две рунде, кад је играо нерешено са Украјином (2:2) и претрпео пораз од Белгије (0:2). На тим мечевима рано је примао голове, док је данас покелао тек у финишу.

Стрелац оба гола за Азурине био је нападач Аталанте Роберто Пиколи из Аталанте, који ове сезоне блиста на теренима Примавере – такмичења младих тимова – о чему сведочи податак да је био стрелац 12 првенствених и два гола у Купу. Потврдио је таленат и са два поготка осигурао домаћину пласман на завршни турнир који је на програму у Јерменији.

Селектор Ненад Сакић није могао да рачуна на суспендоване Звеканова, Павловића и Тедића, у екипу се вратио Бељић, у односу на претходни меч стартери нису били Јаковљевић и Босић, али је упркос променама Србија имала неколико обећавајућих акција и претила преко капитена Влаховића и Видосављевића. Све до пред крај „нулу“ је нашем тиму чувао голман Гордић, да би на крају и сам поклекао, па турнир завршавамо на последњем месту.

У другом мечу последњег кола Украјина је са три гола у последњих пет минута савладала Белгију 5:2, међутим, тријумф јој на крају ништа није донео, јер у Јерменију иду Италијани. Једини сценарио по коме је то могла да буде Србија подразумевао је наше славље од два или више голова разлике и победу Украјинаца истим резултатом. Нисмо били ни близу.

Србија је играла у следећем саставу: Гордић – Јанковић, Јеличић, Каменовић, Шеховић – Терзић, Белић, Нешковић (од 87. Лукић) – Видосављевић, Гаврић (од 72. Босић) – Влаховић (од 90+2. Јаковљевић).

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЕП - 3. КОЛО

Уторак

Србија М19 - Италија М19 0:2 (0:0)

Белгија М19 - Украјина М19 2:5 (1:1)

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар