Тумба наљутио Енглезе: "Ништа нисам чуо"!

Гарет Саутгејт и његови фудбалери се из Подгорице враћају љути због расистичких повика док селектор Црне Горе истиче да он "ништа није чуо".

Фудбал 26.03.2019 | 18:15
Тумба наљутио Енглезе: "Ништа нисам чуо"!
После "петарде" Енглеске у Подгорици против Црне Горе (5:1) главна тема острвских медија је расизам, односно вређања на расној основи Данија Роуза, Рахима Стерлинга и Калума Хадсона Одоија.

Гарет Саутгејт је изразио забринутост због тих догађаја под Горицом, док је одговор Љубише Тумбаковића, односно изостанак одговора, наљутио енглеске медије.

На питање енглеских новинара шта мисли о расистичким повицима са трибина, селектор "сокола" рекао је да то није чуо, док су потом уследиле бројне реакције на Тwиттеру у којима се изражава чуђење због бежања од осуде.

Када је у питању утакмица, селектор црногорске репрезентације Љубиша Тумбаковић није након тешког пораза деловао љуто. Одмах на почетку конференције за медије признао је да је разлика у квалитету била видљива од првог минута.

"Док смо имали снаге и концентрације то је функционисало. Када смо се мало уморили и када је концентрација пала, квалитет Енглеске је дошао до изражаја", резимирао је Тумбаковић. 

О ривалу је говорио у суперлативу.

"Тешко да неко може да им се супротстави, посебно у нашој групи", рекао је селецтор али додао и да "никад није добро када се изгуби овако убедљиво".

"Било је и периода игре када смо могли да уђемо у завршницу, да можда пораз учинимо блажим. Не видим како неко да се супротстави Енглеској, ако буду овакви и у овом саставу, они су убедљиви. Ми остали се боримо за друго место. Није лако, али постоји шанса", прокоментарисао је Тумбаковић.

Селектор је поновио да је пад концентрације допринио да Енглези покажу класу, нарочито Стерлинг и Баркли.

"Стерлинга смо у првих пола сата успели да неутралишемо. Када смо пали у концентрацији имали смо проблеме. Они имају играче који улазе из другог плана. Овога пута је то био Баркли", казао је Тумбаковић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар