Мајка признала да је убила дијете

Младенка Шимић (26) из Драгичине код Груда склопила је споразум са Кантоналним тужилаштвом Херцеговачко-неретванског кантона и признала кривицу за убиство новорођенчета и осуђена је на 14 година затвора.  

Босна и Херцеговина 26.03.2019 | 12:24
Мајка признала да је убила дијете
Казна је изречена након што је Кантонални суд у Мостару прихватило склопљени споразум.

– Тужилаштво је приликом закључивања Споразума са оптуженом и њеним адвокатом и одређивањем предложене санкције, која је у законском оквиру, цијенило све олакшавајуће и отежавајуће околности на страни оптужене. Стога, Тужилаштво сматра да ће изреченом казном затвора у трајању од 14 година бити задовољена како специјална, тако и генерална превенција, те да ће она имати значајан утјецај како на починитеља, тако и на друге евентуалне починитеље наведеног казненог дјела – потврђено је у тужилаштву.

Подсјетимо, 28. фебруара ове године, Кантонално тужилаштво ХНК закључило Споразум о признању кривуце и са њеним супругом Милом Шимићем, за убиство почињено према свом тек рођеном дјетету.

Тај споразум је почетком марта прихватио Кантонални суд у Мостару, те му изрекао казну затвора у трајању од 15 година.

Што значи да је у овом предмету изречена укупна казна затвора у трајању од 29 година. 

Према наводима из оптужнице, Миле Шимић је 6. септембра дошао у Мостар по супругу, која је тај дан напуштала болницу након порода, и то у пратњи двоје малољетне дјеце.

Након што су заједно кренули возилом према Читлуку, у намјери да убију новорођенче, Шимић је зауставио аутомобил на Кобиловачи поред макадамског проширења.

Његова супруга је тада извела дјецу из аутомобила да не би видјела шта ће њихов отац учинити и с њима се удаљила. Шимић је са задњег сједишта узео корпу с новорођенчетом и бацио је у провалију.

Новорођенче је главом ударило о тврду подлогу и задобило  тешке озљеде главе, усљед којих је наступила смрт. Супружници су се вратили у возило и заједно с двоје дјеце кренули према Мостару и преко Жовнице се упутили у Груде. Шокантан случај откривен је 12. септембра прошле године.

Шимићи су родитељи троје малољетне дјеце, која су смјештена у “Мајчино село” у Међугорју.

(Српскаинфо)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Аустрија

26.03.2019 16:00

Мајке данасње фујјј

ОДГОВОРИТЕ