"Орлови" задовољни напустили Лисабон!

Српски репрезентативци задовољни бодом освојеним у Лисабону против Португала на почетку клвалификација за ЕУРО 2020. године.

Фудбал 26.03.2019 | 14:00
"Орлови" задовољни напустили Лисабон!
Србија је квалификације за Европско првенство 2020. почела ремијем у гостима против актуелног првака Европе. 

"Орлови" су одиграли борбену утакмицу у којој је су водили, а на крају, ипак, стрепели да не буду поражени. Велики посао на стадиону "Да Луж" у Лисабону одрадила је одбрана српског тима, а њом је командовао Никола Миленковић.

"Велики бод за нас, одиграти нерешено у гостима против актуелног првака Европе – није лако. Повели смо 1:0 и било је тешко бранити се већи део меча. Имали смо шансу после изједначења да дамо други гол… Португал нас је притискао већи део другог полувремена, али смо показали да имамо карактер и до изражаја је дошао тимски дух", рекао је један од најмлађих у српском тиму.

Није лако било задржати опасан напад шампиона.

"Били су добро позиционирани у нападу, са доста играча су оптеретили нашу одбрану. Простори између бекова и штопера увек су рањиви када нападач направи дубину, али мислим да смо то у Лисабону одрадили на прави начин."

Искусни Антонио Рукавина причао је о утакмици, али и ситуацији која је "заледила" све навијаче Србије, када је судија показао на пенал за Португал, а потом преиначио одлуку.

"Добар резултат и што је најважније нисмо изгубили од актуелног првака Европе на његовом терену. Имали смо доста проблема, али играли смо против једне од најбољих екипа на свету. Само позитивно морамо да размишљано и да гледамо напред", рекао је искусни десни бек Србије.

О спорној ситуацији…

"Заиста ме је лопта погодила у лице, па у руку. Нос ми се зацрвенео због ударца и судија је то видео… Имали смо среће. Португалци ће тврдити да је пенал, као што ћемо ми да није. Роналдо каже да јесте, а ја да није. По правилима то није пенал."

Дуго је Дарко Лазовић чекао позив селектора, а онда је коначно добио прилику.

"Срећан сам што сам се после доста времена вратио у репрезентацију и што сам одиграо оба меча. Ипак, најсрећнији сам што смо у обе утакмице остварили добар резултат. Играли смо против два одлична тима. Против Португала само одиграли као екипа, имали смо и среће, али смо бод заслужили."

Роналдо је после пола сата морао да напусти терен због повреде, међутим, Лазовић сматра да Португал има много добрих играча, који су могли да надоместе излазак једног од најбољих на свету.

"Нисам много размишљао о њему, Роналдо јесте најбољи играч Португала, али они имају доста квалитетних играча од којих прети опасност. Тактички смо одиграли добро, постигли гол на време и да смо издржали до полувремена, питање је како би се ствари одвијале до краја. Срећу смо заслужили и добро смо отворили квалификације", подвукао је Лазовић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар