Расизам у Црној Гори?!

Стерлинг трибини: Не чујем вас! Саутгејт децидиран: Ово се не сме толерисати! Енглези се буне. . .

Фудбал 26.03.2019 | 11:15
Расизам у Црној Гори?!
Британски јавни сервис први је објавио: Дени Роуз је био на мети црногорских навијача, који су га вређали на расној основи. Црногорски медији о томе ни реч. Али да је нечег било показала је прослава Рахима Стерлингапосле поготка за коначних 5:1. Притрчао је трибини и гестикулацијом рукама као да је желео да им поручи да их не чује, да га њихови повици не дотичу. Ни њега, ни друге Енглезе.

Калум Хадсон-Одои је после меча рекао да је чуо опонашање мајмунских звукова. Селектор Герет Саутгејт је стао у одбрану острвских играча. Тврди да је публика под Горицом прешла границу.

“Дефинитивно сам чуо неке увреде на рачун Данија Роуза кад је пред крај утакмице добио жути картон. У мојој глави нема никакве сумње да се то десило. И потрудићемо се да то пријавимо званично. Такво понашање је неприхватљиво“, говорио је Саутгејт.

Признао је и сам да није баш сигуран шта се десило са Стерлингом.

“Са Данијем сам на брзака поразговарао, јер сам чуо ша се десило. Нисам имао прилику да поразговарам са Рахимом. Штагод да се десило пријавићемо. Не желим сада да спекулишем, али знам шта сам чуо“.

Тек да подсетимо, Дени Роуз је био мета расистичких увреда и када је млада репрезентација Енглеске играла против вршњака из Србије у Крушевцу 2012. године.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар