Крали месо од студентских уста

Камере у Студентском дому у Неџарићима снимиле су три радника Студентског дома у Неџарићима како из кухиње износе 85 килограма меса.

Босна и Херцеговина 25.03.2019 | 21:02
Крали месо од студентских уста
То је за „Аваз“ потврдио директор Студентског центра Тарик Цурић казавши да су одраније сумњали да запослени отуђују одређену робу те да су их коначно ухватили на дјелу.

Правник „Студентског центра КС“ Тони Вукадин казао нам је да је њихов месар који води месницу у Дому у Неџарићима први примијетио да недостаје одређена количина меса.

– Након тога обавијестио је шефа портира који је вратио видеоснимак на камери на којем се види како један радник Студентског дома износи кесе из кухиње и да се у његовој близини налазе још два радника. Такође се види да се те кесе стављају у службено возило Студентског центра – рекао је Вукадин.

Одмах по сазнању, директор Цурић је позвао полицију, која је обавила увиђај и сачинила записник. 

– Покренут је дисциплински поступак, а интервенисала је и полиција. Предали смо им снимак с камера. Позвали смо те раднике на разговор и до уторка требају се писмено изјаснити. Након што добијемо извјештај комисије која је провела ту процедуру, донијећемо одлуку на који начин ће бити санкционирани, а једна од казни је и отказ – рекао је Цурић.

Истиче да је то организована група те да су, захваљујући камерама које су поставили, сазнали о којим радницима се ради.

Цурић је додао да је у студентским домовима уведен систем контроле магацина те да се тачно зна колико је добављач унио меса. Казао је како сада могу пратити сваки дио сировине који пролази кроз Студентски центар, што прије није био случај.

(Аваз)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Браво

26.03.2019 04:53

Тако треба.То су највећи ухвачени криминалци у БиХ у задњих неколико година.Сад ће видјети сву снагу нашег правосуђа и зачепит ће се уста свим критичарима .

ОДГОВОРИТЕ