ЕП: Тосун прорадио, Турска лако са Молдавијом!

Репрезентација Турске остварила је и другу победу у квалификацијама за Евро 2020. године.  Турска додала гас, после два кола 6 бодова и 6 голова! Домаћин силан у Ескишехиру.

Фудбал 25.03.2019 | 20:55
ЕП: Тосун прорадио, Турска лако са Молдавијом!
На стадиону у Ескишехиру, изабраници селектора Шенола Гунеша победили су Молдавију са 4:0 и тако засели на чело табеле Групе Х са максималних шест бодова и гол разликом од 6:0.

Турска је од почетка заиграла офанзивно и са жељом да дође што пре до гола и то им је успело средином првог полувремена.

У 24. минуту, одлично се у гужви пред голом Молдавије снашао Хасан Али Калдирим, са десетак метара је био прецизан и Турска је повела.

Само два минута касније, одлична акција домаћина, Бурак Јилмаз је одлично пронашао Ченка Тосуна којем није било тешко да затресе мрежу гостију.

У наставку, исти фудбалер је у 53. минуту још једном затресао мрежу Молдаваца. Овог пута је после корнера са десне стране био највиши у скоку и главом је проследио лопту у мрежу за 3:0.

Коначних 4:0 поставио је Кан Ајхан у 70. минуту. После центаршута са леве стране, био је добро постављен на петерцу, прецизно је шутирао главом и тако завршио сав посао за домаћу репрезентацију на овом сусрету.

Вечерас су на програму још два сусрета другог кола у овој групи, састају се Француска и Исланд , односно Андора и Албанија.

Имали су Турци среће са распоредом на почетку квалификација, али и поред тога што су добили слабије противнике, оставили су одличан утисак. После 2:0 у Албанији, славили су код куће против Молдавије убедљивих 4:0, тако да имају одличну залиху пред много теже јунске изазове, када дочекују Француску и гостују на Исланду.

Серију голова овог понедељка отворио је Хасан Али Калдирим у 24. минуту, после сјајне асистенције Хакана Чалханоглуа "маказицама".

Тек што су гости кренули са центра, виђен је нови погодак Турака. После лоше изведеног аута уследио је контранапад у ком је Бурак Јилмаз лепо проиграо Ченка Тосуна.

На 3:0 повисио је Тосун својим другим голом, у 53. минуту, а коначан резултат поставио је Кан Ајхан у 70.

Трећем голу - постигнутом после центаршута из корнера - претходио је промашај Бурака Јилмаза са пенала. Тачније, Алексеј Кошељев је одбранио његов шут са беле тачке. Имао је голман холандске Фортуне Ситард још неколико одличних интервенција, међутим, није могао сам да спречи убељив пораз...

РЕЗУЛТАТИ:

Група А

тзв. Косово - Бугарска 20.45
Црна Гора - Енглеска 20.45

ТАБЕЛА: Енглеска 3, Црна Гора 1, Бугарска 1, тзв. Косово (-1) 0, Ћешка 0.

Група Б

Луксембург - Украјина 20.45
Португал - Србија 20.45

ТАБЕЛА: Луксембург 3, Португал 1, Украјина 1, Србија (-1) 0, Литванија 0.

Група Х

Турска - Молдавија 4:0 (2:0)
/Калдирим 24, Тосун 26, 53, Ајхан 70/

Андора - Албанија 20.45
Француска - Исланд 20.45

ТАБЕЛА: Турска (+1) 6, Француска 3, Исланд 3, Албанија 0, Андора 0, Молдавија (+1) 0.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар