Новак: То је рекао Рафа? Узвратићу...!

Најбољи светски тенисер Новак Ђоковић није имао лак посао у трећем колу Мастерса у Мајамију против Федерика Делбониса, али је прошао у осмину финала.

Тенис 26.03.2019 | 13:45
Новак: То је рекао Рафа? Узвратићу...!
Тамо га чека Роберто Баутиста Агут из Шпаније, али пре тога се осврнуо на своја ривалства са члановима такозване "велике тројке", Федерером и Надалом.

Он је рекао да га је снажно мотивисало то што је у почетку имао доста проблема у мечевима са њима да на крају постане бољи играч.

Новака су подсетили на изјаву Рафаела Надала од пре неколико година, када је Шпанац рекао како је "Новак тада играо најбољи тенис који је ико играо против њега". Ђоковић је сада узвратио истом мером.

"Узвратићу услугу. То су Надал и Федерер. И један и други. Мислим да је и Стан Вавринка одиграо неколико сјајних мечева против мене у Гренд слем финалима, био је то такође невероватан тенис", признао је број један.

Њихове одличне игре натерале су и Новака да константно напредује.

"Због свих тих ривалстава био сам приморан да се још више потрудим и да разумем шта је потребно да унапредим своју игру и подигнем је на виши ниво. Када вас неко испраши на терену, није сјајан осећај, али вас тера да се посветите својој игри више него иначе. Није баш као да позивам на то да ме неко испраши, али када се то дешавало, више сам се посвећивао својој игри", рекао је Новак.

Он ће до краја месеца покушати да освоји укупно 33. мастерс титулу у каријери и по томе се изједначи са Рафаелом Надалом, а такође му је жеља и да по седми пут тријумфује у Мајамију.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар