"Људи су ме исмјевали, новац и статус не значе ништа!"

Стигао је на драфт 2013. као наследник Ненеа Иларија, Тијага Сплитера, Андерсона Варежаа, земљака који су оставили озбиљан траг у НБА лиги.

Кошарка 01.04.2019 | 11:30
"Људи су ме исмјевали, новац и статус не значе ништа!"
Лукаса Ногеиру су као 16. пика изабрали Бостон Селтикси, али су већ тада почеле компликације – права на њега су отишла у руке Далас Меверикса, а потом Атланта Хокса.

Да ситуација буде још замршенија потрудили су се Торонто Репторси, трејдом је Бразилац постао део њиховог ростера и дефинитивно нашао екипу за коју ће дебитовати у НБА лиги.

Тек у трећој сезони у Канади је добио прилику да покаже шта зна, за нешто више од 19 минута по утакмици уписивао је 4,4 поена уз 4,5 скока, 1,6 блокада и нешто мање од по једне асистенције и украдене лопте.

А онда су године неизвесности стигле на наплату...

“Људи мисле да је немогуће боловати од депресије када зарађујете милионе и наступате на највећој сцени. Зато сам престао да говорим о својим фрустрацијама. Мислио сам да ће ми разговор са људима помоћи, али није. Људи почињу да вас исмејавају јер имате некакав новац и некакав статус. Мисле да сте недодирљиви, да нисте човек. Новац и статус не значе ништа. Депресија може да се деси свакоме. Не можете побећи од тога само зато што сте познати“, рекао је Ногеира.

Репторси нису одлучили да му продуже уговор, а после двогодишње паузе, Бразилац се вратио у Шпанију, где је претходно наступао за Естудијантес, али су га здравствени проблеми спречили да покаже шта зна, па је напустио Фуенлабраду и вратио се у домовину.

“Преузео сам одговорност за своје поступке. Трезан сам већ три месеца. Мислим да сам могао да имам више шанси да докажем шта знам, али можда то нисам заслужио. Свако има време у ком себи дозволи да изађе и попије. Ја сам то радио стално. Није било никога да ме заустави у томе. То се дешавало и пре него што сам отишао у НБА. Много сам излазио. У Шпанији имате једну утакмицу недељно, млади сте, имате новац и никакве границе. Сигурно ћете наћи начин да се забавите. То је Европа. Нисам имао никакву радну навику. У САД сам видео да дете од 15 година има бољу дисциплину од мене. То је културолошка ствар“, рекао је Ногеира.

Бразилац има свега 26 година и нада се да ће добити још једну шансу за повратак на велику сцену.

“Да сте ме питали то пре четири месеца рекао бих да не знам. Сада кажем да ћу се вратити. Тај закључак изводим из свог става и начина тренинга. Спреман сам за изазов, када год да се деси“, истакао је Ногеира.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар