Видео: Грмело је у Чачку као некад, али...

Борац је капитулирао! Узалуд је Ђоковић погађао немогуће тројке. . .  Фајнал-фор или плеј-оф, Борац пада у свом Чачку! Прошле сезоне у полуфиналу Ф4 турнира, ове у полуфиналу плеј-офа, оба пута крај Мораве, оба пута против ривала из Словеније.

Кошарка 25.03.2019 | 15:15
Видео: Грмело је у Чачку као некад, али...
Чачански храм кошарке је поново био дупке пун, еуфорија је куљала, атомсфера је била фантастична... Али Борац то није искористио. И није успео да се пласира у финале плеј-офа АБА 2 лиге. Чачански тим је у реваншу мечу полуфинала поражен од Приморске 69:73 и остао је без шанси да се домогне најквалитетнијег регионалног такмичења. 

Ношени хуком са трибина, играчи Борца су јако, борбено и пожртвовано отворили меч, показујући Приморској да су жељни велике победе. У првим минутима је виђена жестока и равноправна борба. Истина, Копрани су били шутерски расположенији, али Чачани су успевали да их прате. Међутим, када је Хоџић погодио за три, одвео је свој тим на плус седам, па је клупа Борца била принуђена да затражи минут за саветовање. Потез тренера Арсића је уродио плодом само донекле, јер је домаћин спречио ривала да се превише одлепи, али не и да анулира заостатак.  

Тек што је почео други квартал, Приморска је лако побегла на до тада максималних плус 11 (21:32). Гости су успели да наметну свој ритам, тако да је Борац поново био  принуђен да јури заостатак. Само је ИлијаЂоковић био кадар да ,,измисли” поене. Његови кошеви, уз неколико сјајних бравура Мариновића, практично су држали Борац у животу. Међутим, Чачани су се у једном моменту тргли, па су кренули да топе предност ривала. Када је Страхиња Гавриловић погодио са линије слободних бацања довео је Борац на заостатак од свега пола коша (40:41). То је већ прилично загрејану публику додатно разгалило, па се из свих грла проломило ’Борац, Борац’. Како се одвијао меч, домаћин је прилично задовољан могао да оде на велики одмор.

Одмах у првом нападу другог полувремена Страхиња Гавриловић је спустио лопту на дно мрежице, тако доневши свом тиму дуго чекано вођство. Али оно беше кратког маха. Приморска узвраћа на прави начин, па враћа суфицит на свој конто. Додуше, иако су у наставку гости све време водили, та предност није била превелика, тако да је домаћин и даље био у игри.

Последни квартал је је заиграо на све или ништа. Није било времена за оклевање, већ је противник био нападнут из свих оружја. Тако је муњевито Прља везао четири поена којима је домаћин пришао на свега три коша заостатка. И публика је осетила да је прави тренутак, па је појачала интезитет навијања. Ношен узвицима громогласних Чачана Илија Ђоковић је погодио тројку за поравнање. Одмах се надовезао ИванГавриловић, па је после дужег времена Борац водио (64:61). Ипак, Приморска није намеравала да се преда, па је вођена жестока борба за сваки кош. Али у самој завршници концентрисанији су били гости, који су успели да меч реше у своју корист и да полуфиналну серију окончају већ у Чачку.

Други финалиста је МЗТ из Скопља који је са 2:0 у полуфиналној серији елиминисао сарајевске Спарсе. Македонци су данас у реваншу на свом терену славили 84:70 и дошли на корак од повратка у елитни ранг регионалног такмичења.



Другу годину заредом кошаркаши Борца заустављени су у полуфиналу АБА лиге 2.

Прошле на Фајнал-фору, ове у плеј-оф серији, оба пута у Чачку и оба пута против ривала из Словеније.

После Крке (82:86), бучну публику крај мораве разочарала је и Приморска - 69:73 (19:26, 21:15, 11:18, 18:14) за 0:2 у серији.

Прошлогодишњи полуфиналиста, Вршац, испао је ове сезоне из конкуренције у коју ће из Србије ући екипа Новог Пазара, уз наравно Борац.
Пре пет дана у Коперу још убедљивије (78:59) у корист првопласираног тима на крају лигашког дела сезоне (20-2), који ће се у финалној серији на три победе борити за пласман у АБА лигу против МЗТ Скопља (15-7).

Македонци су такође у два меча, али као лошије пласирани од Спарса (16-6), изборили пласман у финале које ће почети у Словенији 1. и 2. априла, бити настављено у Македонији 4. и 5, а потом враћена у Копер на мајсторицу, 8. априла. Ако буде потребе, наравно.

Тешко извојеван "брејк" у Сарајеву од пре пет вечери (70:71), екипа Ђорђија Кочова потврдила је убедљивом игром пред 2.123 навијача у "Јане Сандански" арени - 84:70 (20:16, 21:21, 19:15, 24:18).



Шампион Македоније покушаће да понови исто и из подређене улоге против Приморске, која је прошле године стала у финалу Ф4 турнира крај Мораве (73:87).

Њефикаснији у тиму македонског вицешампиона био је Иве Иванов са 24 поена, уз осам скокова и четири асистенције.

Репрезентативац Србије, Илија Ђоковић, био је далеко конкретнији него у првом сусрету када је стао на 12 поена и пет асистенција. Овог пута постигао је 20 уз пет тројки из девет покушаја и шест додавања за поене саиграча, али остао усамљен у покушају да серију врати на паркет ривала утолико што је само још Иван Гавриловић од носилаца игре екипе тренера Јовице Арсића био на висини задатка.



Крилни центар је убацио 12 поена и покупио осам скокова као други "двоцифрени" међу Чачанима, међу којима никога слабије није ишао шут од најискуснијег, Марка Мариновића.

Популарни "Малина" је убацио један од девет покушаја за три и стао на шест поена на крају.

Ленс Херис поново је био најефикаснији у екипи Приморске, којој је у првој утакмици дао 16, а у другој 20 поена уз 3/5 за два и 4/9 за три поена, потврдивши статус адекватног појачања из Америке за скромне могућности учесника Друге АБА лиге. Марјан Јакарун убацио је 16, уз седам скокова и надокнадио "изостанак" Жана Мака Шишка ког су бекови Борца потпуно неутралисали (4 поена, 2 асистенције) и послали на клупу са пет личних пре краја меча.

Но, Арсићев тим то није успео да искористи на другој страни.

Шишак је у првом мечу у Коперу имао 11 поена и 17 асистенција.

Чачани су на крају аплаузима поздравили и своје и момке из супротног табора. Лепа слика.



Полуфинала:

(1) Приморска - (4) Борац 2:0

/78:59, 69:73/

(2) Спарс - (3) МЗТ Скопље 0:2

/70:71, 70:84/

Борац – Сикст Приморска 69:73 (19:26; 21:15; 11:18; 18:14)

Чачак – Дворана Борца. Гледалаца: 2.500. Судије: Радовић, Кољеншић, Круљац.

Борац: С. Гавриловић 6, Аликадић, Поповић 2, Р. Ђоковић 5, И. Ђоковић 20, И. Гавриловић 12, Мајсторовић 7, А. Крсмановић, Прља 6, Кочовић 5, Чарапић, Мариновић 6.

Сикст Приморска: Ферме, Хенри, Харис 20, Чакарун 16, Коси, Маринковић 9, Хоџић 9, Јагодић Куриџа 11, Вујасиновић 2, Шишко 4, Вончина 2, Чебашек.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар