Милан Богдановић ослобођен оптужби

Суд Босне и Херцеговине ослободио је Милана Богдановића оптужби за злочине почињене у вријеме напада српских снага на Сребреницу у јулу 1995. Вијеће је закључило да Тужилаштво није извело довољно доказа за убиства, присилно пресељене, незаконито затвраранње и присилне нестанке.

Босна и Херцеговина 25.03.2019 | 14:08
Милан Богдановић ослобођен оптужби
Богдановић је ослобођен оптужбе да је као командир 6. чете Посебних јединица полиције Станице јавне безбједности Зворник, одговоран за заробљавања мушкараца Бошњака, и њихово одвођење на разне локације, те омогућавање другима да их злостављају и убијају.

"Ниједан свједок није видио ни чуо да је оптужени предузео неку радњу из оптужнице нити да је наредио припадницима 6. чете нешто тако, односно Тужилаштво није доказало да су припадници те чете учествовали у заробљавању, спровођењу и омогућавању другима да убијају мушкарце", казала је предсједавајућа Судског вијећа Весна Јесенковић.

Богдановић је ослобођен и друге тачке оптужнице која га је теретила, да је као командир Полицијске станице у Скеланима, одговоран за затварање и нестанак бошњачких цивила.

Богдановић је оптужен да је надзирао припаднике чете који су учествовали у заробљавању Бошњака након пада Сребренице у јулу 1995. године. Тужилаштво га терети да је учествовао у прогону – убиствима, присилним премјештањем, затварањем и нестанком цивила.

На ову пресуду је дозвољена жалба, јавио је БИРН БиХ.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

правда

25.03.2019 15:38

Фала богу да су и они неког србина ослободили оптузби

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

25.03.2019 17:38

Можеш мислити колико је човек невин, кад ни лажни сведоци, специјалност Бошњака, нису искрсли.