Сировом храном побиједио је рак простате

Влади Роксандићу (63) су пре девет година случајно открили да има рак простате. Није хтео на операцију, већ је почео са сировом исхраном. После осам и по месеци, контрола је показала да тумора нема.

Здравље 25.03.2019 | 13:28
Сировом храном побиједио је рак простате
Болест сам открио случајно. Нисам имао никакве симптоме. Једном, после неких напора на фудбалу осетио сам бол у бутном мишићу. Ћерка је звала хитну помоћ, прегледали су ме, урадили ултразвук и докторка је контстатовала да имам аденом на простати и да треба испитати шта је унутра. Урадио сам биопсију, шест узимања узорка и разултат је показао да је све малигно, испричао је Роксандић гостујући у емисији ТВ Прве, „На првом месту“.

Лекари су му предложили операцију. Десило се да се спонтано чуо са познаником који му је предложио биљну исхрану као решење проблема.

Кренуо сам са воћем, поврћем, семенкама, клицама, орашатим плодовима, гљивама и медом. Један дан сам дошао са посла, осећао сам да имам температуру, дрхтао сам, утоплио сам се са пет ћебади. Жена је хтела да зове хитну. Мислио сам да умирем. Утонуо сам у сан. Када сам се пробудио нисам био свестан где се налазим, шта се са мном дешава. Извукао сам се испод оних ћебади и отишао у купатило, истуширао се и од тада се не прехладјујем, нити се бојим прехлада, нити се склањам од прехладјених људи, рекао је Роксандић.

Прва три месеца није ишао на контролу јер га је било страх од неуспеха. Када је отишао, резултати су били лошији, али он није одустао од сирове исхране. Након шест месеци, на другој контроли, тумор је био три пута мањи. После осам и по месеци,на прегледу је установљено да тумора више нема, испричао је своју судбину Роксандић.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар