"Ако си добар играч, није битна позиција!"

Репрезентативац Србије Душан Тадић пред дуел против Португала у Лисабону, поручио је да је све подређено пласману на Евро 2020. године.

Фудбал 25.03.2019 | 11:15
"Ако си добар играч, није битна позиција!"
Фудбалер Ајакса, који игра у одличној форми, сматра да он и другови имамју довољно адута којим могу да изненаде Португалце које ће у понедељак од 20.45 предводити Кристијано Роналдо.

На питање која му позиција највише одговара, Тадић је рекао да то и није тако битно.

"Позиција није битна. Битно је да ако си добар играч мораш знати да одговориш најбоље могуће на свакој позиицији, да се прилагодиш и играш другачије. Најбитније је да екипа профитира", рекао је Тадић.

Он се осврнуо на неке раније мечеве који нису остали у пријатном сећању љубитељима фудбала у нашој земљи.

"Ако се погледа прошлост имали смо доста проблема са неким инцидентима који су нас избацивали из такмичења, попут Ђенове и касније Албаније. Наравно да смо свесни да можемо да им направимо проблем. Али треба ићи само корак по корак. Ово је најтеже гостовање, верујемо у себе и надамо се добром резултату, али не смемо ни да претимо превише Португалу јер су европски прваци. Али верујемо и да можемо да изборимо добар резултат", оптимиста је Тадић.

Он каже да сви у тиму имају само једну жељу.

"Јасно је, желимо да се пласирамо на Европско првенство, то нам је циљ. Учинићемо све да до тога дођемо. Неће бити лако, али надамо се да ћемо успети у томе. Што се тиче Португалаца, знамо и ми њих и они нас, гледаш да одвојиш добро од лошег. Наравно да ће нас анализирати да виде где ће нас зауставити. Чуо сам и ја доста ствари о противнику. Ако екипа игра добро свако може да се заустави", закључио је фудбалер Ајакса.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар