Валенсија и Максимовић имају клаузулу...

Продат за 5. 000. 000, може да се врати за 6. 500. 000 евра! Управа би да доведе српског репрезентативца.

Фудбал 24.03.2019 | 20:15
Валенсија и Максимовић имају клаузулу...
Сезона из снова. Како на клупском, тако и на личном плану. Хетафе гура мимо очекивања, држи четврто место које води у Лигу шампиона, слови за најпријатније изненађење Примере, а у тиму из мадридског предграђа редовно игра – Шпанци кажу врло добро – наш репрезентативац Немања Максимовић, што би могло да се одрази позитивно на његову каријеру већ у престојећем прелазном року.

Јавио се и први потенцијални купац за Максу и то, гле чуда, онај који га је продао прошлог лета – Валенсија. Слепи мишеви су у јуну 2018. на савет тренера Марселиња одлучили да раскину уговор са 24-годишњим везистом, али су руководиоци, ипак, били довољно мудри да сачувају опцију по којој могу да гра врате на Местаљу. Према информацијама Марке откупна клаузула која се досад није помињала постављена је на 6.500.000 евра чиме су се Слепи мишеви обезбедили да добију натраг момка из Бање Ковиљаче по повољнијој цени од тржишне.

Јер, ако ћемо реално, гледајући партије, минутажу, улогу у тиму и напредак Хетафеа на табели Макса вреди више, али Валенсија се обезбедила, иако га је продала за 5.000.000 евра. По другим, додуше, незваничним сазнањима, у свакој од прве три године уговора са Хетафеом постоји откупна клаузула, која расте протоком времена, па наводно за лето 2019. износи 7.500.000 евра, наредно 8.500.000 евра, а за јул 2020. 9.500.000 евра.

Квака је у томе што челници Валенсије размишљају другачије од тренера Марселиња и желе да добију играча ког су пре годину и по довели из Астане без обештечења и да на њему остваре корист, ако не на фудбалском онда бар економском плану. Чак и Марка наводи два сценарија која би бивши финалиста Лиге шампиона могао да примени у овом случају. Први се тиче повратка на Местаљу и борбе за место под сунцем код тренера Марселиња (мада то и није нека гаранција, јер је баш услед слабе минутаже лане Златни Орлић са Новог Зеланда напустио клуб), док би други значио препродају и аутоматски би Валенсила била на добитку, јер би у наредном прелазном року за централног везног могла да добије више новца од тих 6.500.000 колико би уложила у његов повратак.

За то време, Немања Максимовић се мирно у табору српске репрезентације у Лисабону спрема за дуел са Португалијом, а у изјави за шпанске медије јасно је ставио до знања да му се остаје у Хетафеу.

„Срећан сам у Хетафеу, играм редовно, док сам се у Валенсији мучио. Сад желим да покажем да могу да играм на високом нивоу. Пре доласка у Хетафе разговарао сам са тренером Пепеом Бордаласом, објаснио је шта очекује од мене и то је кључ“, задовољно делује Максимовићповерењем у екипи са стадиона „Алфонсо Перез“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар