ЕП: Ирци једва са Гибралтаром, Швеђани добили Румуне!

Гол Хендрикса довољан Ирцима, сигурна и Шведска.  Фудбалери Ирске савладали су Гибралтар резултатом 1:0 у првој утакмици квалификационог циклуса за Европско првенство 2020. године.  Швајцарци и Швеђани почели победама, Ирци се мучили! Швајцарци забележили рутинску победу у Тбилисију, Ирска се мучила против Гибралтара. Шведској драма у Солни против Румуније.  Олсен у 93. минуту одбранио Стокхолм! Румуни умало стигли 0:2! Швеђани се озбиљно коцкали са већ добијеном утакмицом - 2:1.

Фудбал 23.03.2019 | 21:05
ЕП: Ирци једва са Гибралтаром, Швеђани добили Румуне!
Ирска је дошла на Гибралтар по три бода и то су успели да ураде. Једини погодак на утакмици постигао је Џеф Хендрикс у 56. минуту утакмице, на асистенцију Мета Доертија. Ирци су у потпуности оправдали улогу фаворита у овом сусрету пошто су били доминантни у практично сваком сегменту.

Швеђани су на "Френдс Арени" у Солни успели као домаћин да савладају селекцију Румуније резултатом 2:1. Селектор Шведске, Јане Андерсон, већ после 24 минута фудбала био је принуђен да направи прву измену, пошто се повредио десни бек, Микаел Лустиг.

У наредних 40 минута, Швеђани су постигли два гола и тако стекли прилично лепу предност. Први гол смо видели након 33. минута, када је Робин Кваисон постигао погодак, да би на 2:0 повисио Клаесон само седам минута касније.

На велики одмор се отишло са овом лепом предношћу Швеђана, да би Румуни успели само да ублаже пораз, јер је Кешеру у 58. минуту донео трачак наде свом народу, међутим нису имали снаге да преокрену резултат.

Малта је као домаћин савладала екипу Фарских Острва са 2:0 у утакмици у којој смо видели чак седам жутих и један црвени картон, а у другом полувремену меч је био продужен за чак девет минута. Малту је Нвоко довео до предности већ у 13. минуту, да би њихов играч "поцрвенео" у 62. минуту утакмице пошто је направио фаул као последњи играч одбране.

Стив Борг је у 77. минуту утакмице са беле тачке донео предност од 2:0, па се испоставило да је ово био и коначан резултат утакмице.

Швајцарска је на почетку квалификација за Европско првенство 2020. у Групи Д победила као гост Грузију 2:0 (0:0).

После прво првог полувремена, у којем није било погодака, "сајџије" су у наставку прилично рутински одрадиле послао на пуном стадиону у Тбилисију. Стрелци за госте били су Стивен Цубер у 57. и Денис Закарија у 80. минуту.

Дугогодишњи везни фудбалер Хофенхајма, а од ове сезоне Штутгарта, први погодак постигао је прецизним ударцем са 16 метара. Цубер је добио повратни пас од Закарије, лепо се наместио и мало искоса са леве стране погодио даљи, доњи леви угао гола Грузије.

Све је било решено десет минута пре краја меча.

Један од тројице браће Ајети, Албиан (најстарији Арлинд игра за Албанију, док брат близанац Албиана – Адонис није добио позив од Владимира Петковића, имао је колосалну прилику, али му је зицер одбранио Гиорги Лорија, лопта се, међутим, одбила до Закарије, који погађа мрежу за победу Швајцарске.

Ирци су се поприлично намучили у гостима против Гибралтара. Мршавих 1:0 против потпуног аутсајдера не даје наду навијачима Републике Ирске да прилично тешку Групу Д могу да заврше на једном од прва два места.

Једини погодак постигао је Џеф хендрик у 49. минуту.

Група Д:

Грузија – Швајцарска 0:2 (0:0)
/Цубер 57, Закарија 80/

Гибралтар – Ирска 0:1 (0:0)
/Хендрик 49/

*слободна је Данска

Од три квалификационе утакмице за Европско првенство 2020, које су игране од 18 часова, најзанимљивије је било у Солни, где је Шведска у оквиру Групе Ф угостила Румунију.

Скандинавци су победили 2:1 (2:0), мада су до последњег судијског звиждука стрепели за три бода.

Швеђани су први гол у новом циклусу квалификација постигли у 33. минуту. Робин Кваисон је искористио неопрезност одбране Румуна, што је на "Френдс" стадиону изазвало право одушевљење међу домаћим присталицама.

Нови повод за славље навијачи Шведске имали су у 40. минуту, када је мрежу Румуније погодио и фудбалер Краснодара Виктор Клаесон.

Међутим, добрим почетком другог полувремена и голом постигнутим у 58, Румуни су се вратили у игру и утакмицу до краја учинили неизвесном. Лепу акцију извели изабраници Козмина Контре, а након асистенције Развана Марина гол је постигао Клаудиу Касеру, који је у игру ушао на почетку другог дела.

Малта је као домаћин победила Фарска Острва 2:1 (1:0) и сада дели прво место са Шведском у Групи Ф.

Група Ф:

Малта – Фарска Острва 2:1 (1:0)
/Нвоко 13, Борг 77 - Томсен 90+8/

Шведска – Румунија 2:1 (2:0)
/Кваисон 33, Клаесон 40 - Касеру 58/

Шпанија – Норвешка

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар