Рукавина зна како: Роналдо игра на контре!

95 одсто акција иде преко њега, озбиљнији смо од Украјине! „Најбитније да кад узмемо лопту направимо добру транзицију“, црта тактику десни бек наше репрезентације.

Фудбал 24.03.2019 | 13:15
Рукавина зна како: Роналдо игра на контре!
Не уме Кристијано Роналдо да постигне гол против Срба. И можемо само да се надамо да ће тако остати и после понедељка кад се заврши утакмица другог кола квалификација за ЕУРО 2020.

Наша репрезентација, охрабрена добром игром у првом полувремену сусрета у Волфзбургу, а поготово ремијем са Немцима (1:1) једва чека дуел у Лисабону, уверена да може да се одупре фавориту Групе Б, као што је то у петак вече урадила Украјина.

Само, неће бити лако, јер ће баш Роналдов мотив бити још већи. Није дао гол на претходној утакмици, делује да је испуцао кредит, тако да...

„Раније је играо доста по левој страни, а сад више чека контре. Имали смо доста дуела док сам играо у Шпанији, међутим, није никад било чарки. Против Реала имаш увек поштовање, сад је другачије, у овој групи обе екипе су фаворити“, описује Антонио Рукавина, десни бек наше репрезентације.

Српске извештаче са лица места, у Лисабону, занимало је мишљење дефанзивца Астане да ли је голгетер Јувентуса, како су то крстили, већи фолирант од Нејмара са којим је водио дуеле на Мундијалу у Русији.

„Сви су такмичари. Полажу доста пажње на детаље, желе да извуку сваки аут, фаул...  Роналда је тешко срушити, веома је јак“.

Ипак, Роналдо није бриљирао против Украјине, иако се вратио у селекцију после девет месеци. Са њим је Рукавина, што у дресу Ваљадолида, што као члан Виљареала, шест пута водио битке,  уз биланс од две победе, ремија и три пораза. На тих шест сусрета Португалац је само „само“ два гола.

„Кад имаш таквог играча у тиму 95 одсто игре иде преко њега. Украјина је дефанзивно добро одрадила посао, можда јој је у контрама мало недостајало да постигне гол. Мислим да смо озбиљнији од Украјине. Могли бисмо да препишемо дефанзиву и боље одиграмо контранападе. Видели смо да има доста простора када се узме лопта против Португалије. Верујем да ћемо моћи да угрозимо домаћина. Недостаје нам Костић, али имамо Гаћиновића, Лазовића, доста играча способних да замене Костића. Најбитније да кад узмемо лопту направимо добру транзицију“.

Реми у петак вече на стадиону Бенфике је нешто што нам никако не одговара, међутим, у табору наше репрезентације имају другачију рачуницу.

„Оба тима су изгубила по два бода. Нама то може бити значајно само ако извучемо позитиван резултат у понедељак. Може се десити да Украјина у понедељак или уторак има четири. Све зависи од нас, победом или позитивним резултатом било би нам лакше, јер имамо тежак старт. Мада, можда бисмо били задовољни да је Португалија победила“, додао је Рукавина.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар