Сантош: Пустите Роналда, ми смо тим, гдје су остали?!

Селектор Португала Фернандо Сантош није био задовољан после ремија са Украјином у Лисабону (0:0) у мечу Б групе квалификација за Евро 2020. године.

Фудбал 24.03.2019 | 08:15
Сантош: Пустите Роналда, ми смо тим, гдје су остали?!
Очекивали су Португалци да забележе тријумф пред својим навијачима, али гости су били веома чврсти и рекло би се да су заслужено освојили бод.

Кристијано Роналдо није бриљирао по повратку у национални тим, имао је неколико покушаја, али ни изблиза није био тако опасан као што је то ове сезоне био у дресу Јувентуса.

Ипак, селектор Португала Фернандо Сантош одбио је да се фокусира искључиво на игру Роналда. Њега више забрињава чињеница да ни други нису показали концентрацију пред голом противника.

"Уопште није решење да стално размишљамо о томе шта Кристијано мисли и да покушавамо да му будемо у глави. Оно што је битно је да Португал није победио на овом сусрету.Играчи нису задовољни ремијем и то је нормално. Они играју у великим клубовима и желе најбоље резултате. Морамо да размишљамо о наредном мечу са Србијом, са Кристијаном или без њега. У томе уопште није поента. Морамо да се концентришемо на тимску игру, а не на то да ли ће и како играти Роналдо", изјавио је Сантош.

Он каже и дарезултат од 0:0 није реалан и верује да је његов тим заслужио да слави. С друге стране, Роналдо се није оглашавао, док је Жоао Мутињо такође уверен да Португалци нису имали среће.

"Нажалост нисмо победили и остаје нам да размишљамо у наредном мечу са Србијом. Желимо да постижемо голове, али није ишло овог пута. Имамо много тога да поправимо у игри, морамо радити на тренингу на посебним варијантама. Дали смо све од себе, али Украјина је издржала. Драго ми је да сам опет уз тим, желим да помогнем да овај тим направи добре резултате. Надајмо се победи у понедељак, наши навијачи су заслужили да се радују после подршке коју су нам још једном пружили", закључио је Мутињо.

Утакмица Б групе квалификација између Португала и Србије игра се у понедељак од 20.45.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар