Мајами: Сјајни Лајовић избацио Нишикорија!

Душан Лајовић је у трећем колу Мастерса у Мајамију! После 115 минута игре српски тренисер је био бољи од петог носиоца, Кеија Нишикорија, 2:6, 6:2, 6:3.

Тенис 22.03.2019 | 19:25
Мајами: Сјајни Лајовић избацио Нишикорија!
Велики "скалп" Лајовића – Кеи Нишикори! Сјајан наступ Душана Лајовића против шестог играча света у другом колу Мајамија. Меч решио у три сета, после сат и 57 минута борбе.

Лајовић је у првом колу био бољи од Уругвајца Пабла Куеваса док је јапански тенисер био слободан, као пети носилац такмичења.

Њима је ово био трећи окршај. Нишикори је добио оба претходна сусрета, 2014. славио је у три сета на Аустралијан Опену, док је са 2:0 славио 2016. у дворани у Базелу, али на Флориди, славио је Србин.

Био је то још један одличан меч Лајовића. У Индијан Велсу је такмичење завршио у другој рунди, овог пута отишао је корак даље и што је најважније добио је огромно самопоуздање после победе над шестим тенисером света.

У почетном сету, као да је српски тенисер почео некако у грчу, био је прилично несигуран и без ритма.

Јапанац је после четири гема у којима није било брејка, успео да направи низ од 4:0 за освајање почетног сета после 33 минута игре.

Лајовићу је било јасно да нешто мора да мења. Појачао је ритам, одигравао је рискантније лопте које су завршавале ближе основној линији, а као резултат, Јапанац је почео више да греши.

Успео је Лајовић да узврати освајањем другог сета. Заиграо је далеко боље у пољу, профункционисали су основни ударци, нарочито бекхенд, тако да је успео да направи два брејка за тили час.

Повео је прво са 2:1, потом ис а 4:1, али је Јапанац успео одмах да врати брејк за 4:2.

Није то пореметило Лајовића, напротив, одиграо је одлично и наредна два гема,а направио и трећи брејк у сету за 5:2 и потом одсервирао за 1:1 у сетовима.

У сету одлуке,имао је Душан шансу у трећем гему да направи брејк, али му то тада није пошло за руком.

После 3:3, указала му се нова шанса и мора се рећи да му је Напанац много помогао у томе јер је на брејк лопти направио двоструку сервис грешку.

Потом, успео је Душан да добије нервозни осми гем за 5:3 пре него што је у наредном успео да искористи прву меч лопту.

Лајовић ће се у трећем колу састати са победником меча између 27. носиоца, Аустралијанца Ника Киријоса и 131. играча света, Казахстанца Алекнсандра Бублика.

Душан Лајовић играће у трећем колу мастерса у Мајамију. Српски тенисер, који се тренутно налази на 44. месту АТП листе, победио је петог носиоца и шестог играча света – Кеија Нишикорија.

Након скоро два сата борбе (сат и 57 минута) било је: 2:6, 6:2, 6:3!

Сјајн меч одиграо је Србин!

Почетак никако није обећавао, чак је наговештавао брзи крај за Лајовића. Нишикори је за нешто више од пола часа игре повео 1:0, дозволивши нашем тенисеру свега два гема.

Међутим, био је то знак за буђење Душана. У претходна два меча није успео Јапанцу да одузме ниједан сет. Нишикори је победио 2014. на Аустралијан Опену 3:0 и две године касније у Базелу 2:0. Ипак, у Мајамију је морао да се суочи за зрелијим и прилично разиграним Лајовићем, кога прошлост није оптерећивала.

Ништа дужи није био ни други сет. После 37 минута Србин је узвратио истом мером и са 6:2 изједначио на 1:1. Највећа борба водила се у трећем сету, али је Лајовић пред крај додао гас и са три добијена везана гема (два брејка) успео да "прскочи" Нишикорија.

Лајовић ће у трећем колу играти против победника меча у којем се састају Ник Кирјос и Казахстанац Александар Бублик. Аустралијанац је велики фаворит.

Лајовићу је ово трећа победа против тенисера из Топ 10. Претходно је добио Хуана Мартина дел Потра на шаљаци у Мадриду и Григора Димитрова у Пекингу. Обе победе остварио је у 2018. години.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар