Обијева доживотна траума...!

Играо сам меч на Мундијалу и размишљао да ли ће ми убити оца! Нигеријском фудбалеру у домовини отели оца усред Светског првенства!

Фудбал 26.03.2019 | 15:00
Обијева доживотна траума...!
Нигеријски фудбалер Џон Оби Микел преживео је застрашујућу трауму пред утакмицу са Аргентином на Светском првенству, за коју нико од његових саиграча није знао. Микелу су отмичари у родној Нигерији отели оца и тражили откуп, уз претњу да ће му пуцати у главу ако не добију новац на време.

Микел је испричао за ББЦ да је све време током утакмице са Аргентином размишљао о томе да ли ће му, док је он терену, убити оца због 10 милиона наира, што је око 23.000 евра.

„Мислио сам да ћу остати без оца, да ће га убити због њихових разних захтева. Рекли су ми да ће му пуцати у главу током утакмице ако им не испуним жеље. И тако сам током утакмице само размишљао о томе да ћу када се меч заврши чути вест да је убијен“, причао је Оби Микел.

Нигеријски фудбалер је и поред свог ужаса у којем се нашао, решио да не говори ником у репрезентацији.

„Нисам ником рекао, јер ја сам био капитен и требало је да предводим екипу. Моја одговорност је била да тим максимално фокусиран буде на утакмицу са Аргентином. Нисам смео да кажем да о фудбалу ни не размишљам. Решио сам да задржим све за себе. Било је ужасно, поготово на тренутак када се све сто догодило. Што се мене тиче, изашао сам из свега још јачи, а надам се да ће мој отац у миру преживети остатак живота“.

Отмице зарад откупа нису реткост у Нигерији. После Микела, исти случај се десио Саломону Калуу, којем је отета мајка.

“Када сам чуо шта се десило Самјуелу, одмах сам га позвао и дао му неколико савета, из угла особе која је проживела те застрашујуће тренутке. Знао сам како се осећао. Било ми је много драго када је и његова мајка пуштена. Такве ствари се дешавају готово свакодневно у Нигерији. Сви бисмо волели да власти преузму мало више одговорности. Изађеш из куће и не знаш да ли ћеш се вратити”, рекао је Оби Микел.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар