Томић: Спремни смо за Партизан!

Не размишљамо о неуспеху.  Тренер Црвене звезде, Милан Томић, рекао је да је његова екипа у успону форме и да је спремна за дуел са Партизаном у полуфиналу АБА лиге.  Милан Томић: Први циљ је остварен, други је Евролига! "Дошао сам да направимо успех. Ни о чему другом не размишљам", каже шеф струке црвено-белих дан пре почетка полуфиналне серије.

Кошарка 22.03.2019 | 20:40
Томић: Спремни смо за Партизан!
Црвена звезда мтс спремна дочекује почетак полуфиналне серије плеј-офа АБА лиге против Партизана (субота, 19 часова).

Тренер црвено-белих Милан Томић и капитен Бранко Лазић истакли су дан пре четвртог и досад најважнијег "вечитог дербија" да ће значај домаћег терена бити велики и да очекују узбудљиве утакмице.

"Специфична је серија, јер имамо седам дана између утакмица и први пут је ова ситуација у плеј-офу, тако да је јако битно да добијемо прву утакмицу, уз помоћ наших навијача који ће испунити дворану. Хвала навијачима што су препознали моменат да дођу и да нас подрже. Јако је битно да добијемо ту утакмицу, али има времена да се припремимо и за другу, да пре свега уђемо у серију, да уђемо концентрисани и са великом енергијом, а што се тиче мотивације у оваквим утакмицама и серијама она неће фалити", изјавио је Лазић.

Звездин шеф струке почео је најаву утакмице кратком анализом урађеног.

"Били смо целе сезоне најбољи у АБА лиги и заслужено смо освојили прво место. Оно нам доноси предност домаћег терена, што је врло битно у плеј-офу. Имаћемо подршку навијача, карте су распродате и то ће бити један 'плус' играч за нас. Енергијом и подршком даће нам крила до победе".

"Са Партизаном смо играли три пута, знамо како и шта Партизан може да уради на терену, као што знају и они за нас. Направили смо добре тренинге и спремни смо за први корак - да почнемо победом, а да потом кренемо у следећу утакмицу".

Колико је задовољан формом екипе?

"НИје било времена за уигравање, те утакмице су биле врло битне за друге тимове, као што је Задар, па смо морали да одиграмо коректно и да победимо. И против Партизана за нас није била битна утакмица, али нисмо хтели да калкулишемо, већ да победимо због себе. Екипа је у успону форме, то је показала у последње три утакмице и очекујем још бољу игру у плеј-офу". 

Упитан како би се неуспех одразио на клуб и на његову позицију, Томић је одговорио да не мисли у том смеру.

"Не размишљам у овом тренутку о неуспеху, о томе да Звезда неће играти догодине Евролигу. Даћемо све од себе да Звезда освоји АБА лигу и да игра Евролигу, јер ту је Звездино место. А о неуспеху и мом послу… Дошао сам у Звезду да направимо успех - први циљ је да будемо први у АБА, други да играмо Евролигу".

Говорећи о Партизану, Томић је у неколико реченица "скенирао" најјаче адуте црно-белих.

"У овом тренутку и целе године Партизан игра тако да би требало да одиграмо доста добро у одбрани од транзиције. Партизан покушава да контрама и раним пикенролом створи шут и у том пикенролу се истичу Ренфро и Лендејл. То је један део, а други је њихов скок у нападу. Ако погледате неке утакмице, ту има и по три-четири играча на скоку у нападу. Ако говоримо о игри на пола терена, ту су Ренфро и Лендејл, Вања Маринковић је одличан шутер, Ђорђе Гагић и Новица Величковић могу да играју на 'посту'... Тако да не можемо да се сконцентришемо на само један део њихове игре".

На питање о већем броју искусних играча Звезде у односу на Партизан, тренер црвено-белих уз осмех је објаснио зашто то не мора да подразумева и предност његове екипе.

"Да ли сте гледали утакмицу Гран Канарија - Олимпијакос? Дао сам вам одговор. Припремам тим, и верујем у своје играче и верујем у победу. Што се тиче поређења играча једне и друге екипе, не улазим у то, гледам своју екипу и спремам свој тим да одиграмо што боље можемо".

Прва утакмица почеће у суботу од 19.00 у хали "Александар Николић".

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар