Коме смета Милан Радовић у ДНС-у?

Група посланика ДНС у Народној скупштини Српске, чланова Предсједништва и Главног одбора странке упутила је писмо лидеру Марку Павићу у коме траже да реагује на изјаве појединаца у партији који призивају одлазак ДНС у опозицију и сукобе са коалиционим партнером СНСД.

Република Српска 22.03.2019 | 11:29
Коме смета Милан Радовић у ДНС-у?
Ова група, чији је интерес очигледно останак у власти и добри односи са Милорадом Додиком, посебно се осврнула на предсједника Градског одбора ДНС Бањалука Милана Радовића.

– Ни данас нам није јасно чија је идеја била да се на изборну скупштину ДНС у Бањалуци позове господин Драшко Станивуковић који нас је у свом обраћању понизио као људе и као политичаре. Медији су у други план ставили нашу изборну скупштину, а исфорсирали Станивуковићев говор у коме је блатио и нас и актулену власт у Републици Српској. Онај ко је позвао Станивуковића на тај скуп, па макар то био и господин Милан Радовић, морао је бити свјестан посљедица, осим ако то није учинио свјесно. Ако господин Радовић хоће у опозицију, ако се у његов политилки концепт не уклапа ДНС као дио владајуће коалиције, ако је његов избор политика коју заступају опозиција и господин Станивковић, онда нека формира своју странку и нека заједно с њим води своје приватне ратове с ким год и против кога год жели, али мимо нас – наводи се у писму упућеном Павићу 15. марта, а чији је факсимил у посједу Српскаинфо.

Додају да су Павића и раније упозоравали да Радовић мјесецима наступа с позиције које су оштро супротстављене актуелној власти и у јавности се ствара слика да је то, заправо, политика ДНС.

– Мишљења смо да Радовић мора јасно рећи да ли ће слиједити ставове вас као предсједника и органа странке или своје ставове. Те ствари се морају истјерати на чистац, исто као и неодговорне изјаве појединих наших чланова који у медијима најављују обачун са Милорадом Додиком и то у тренутку када трају преговори са СНСД о подјели позиција у јавним предузећима – наводе у писму.

Према њиховим ставовима, негативан утицај на странку, на односе са градоначелником Бањалуке Игором Радојичићем и СНСД има и повратак Будимира Балабана у ДНС. Мишљења су да је тај потез требало одгодити за период након разговора о подјели јавних предузећа у Српској.

– Међутим, и тај догађај је дошао као камен спотицања са СНСД, а потом је услиједило и кадрирање те екипе и медијска припрема како би господин Балабан компензовао свој долазак у ДНС директорском позицијом у ЈП “Путеви РС”, на члијем је челу човјек који је подигао странку на Романији и цијелој Херцеговини, господин Ненад Нешић. Није то било поштено према Нешићу, а још поблематичније је ако је неко из странке Балабану, иза леђа нас и Нешића, обећао ту позицију. Какву таквим поступцима шаљемо поруку људима који су постигли најбољи резултат и који странку у својим регијама држе на својим плећима, што је случај са Нешићем – наводе чланови ДНС у писму Марку Павићу. 

Питају се значи ли то да Нешића треба казнити за “добар резултат и све што је учинио за странку, а наградити он који на прошлим изборима нису донијели ни један глас”.

– Значи ли то да су појединци у ДНС, попут господина Огњена Тадића, преплаћени на страначке функције иако су цијели овај период, који су обиљежили жестоки удари на ДНС, за разлику од Нешића, били у мишијој рупи и са сигурне дистанце пратили развој догађаја. Господине предсједниче, питамо вас да ли је то случајно или је у позадини нешто савим друго. Увјерени смо да се овај проблем мора ставити пред страначке органе и да се мора заузети јасан став у вези нашег будућег политичког рада – наводе у писму.

Како Српскаинфо сазнаје, ово је само једно од писама сличног садржаја која су у посљедње вријеме упућена Марку Павићу, али он ни на једно од њих није реаговао.

(Српскаинфо)

Коментари / 29

Оставите коментар
Name

Др СОВИЉ

22.03.2019 10:40

ЛАЖ,НИКО ОД НАС НИЈЕ ПИСАО ПРЕДСЈЕДНИКУ ПАВИЦУ,МИ СМО ЈЕДИНСТВЕНИ И МИЛАН ИМА ПОДРСКУ АПСОЛУТНУ У КЛУБУ ПОСЛАНИКА ДНС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д.Б.

22.03.2019 11:22

Лагиш Миркане...

Name

Романија

22.03.2019 11:25

је уз нашег сивог тића Ненада Нешића!!!!!!

Name

ЦЕГЕВАРА

22.03.2019 11:36

А ЈЕСТЕ СЕ ПРЕПАЛИ ЉУДИ ПА СТА ВАМ ЈЕ, СТО СЕ БОЈИТЕ МИЛАНА НОВОГ ПРЕДСЈЕНИКА ДНС-А, СУТРА ЦЕТЕ МОРАТИ СЈЕСТИ С ЊИМ ЗА СТО И ПРЕГОВАРАТИ, ЗАТО ПАЗИТЕ СТА ПИСЕТЕ ПО ПОЈЕДИНИМ ПОРТАЛИМА, А ВИ ИЗ ДЕМОСА ИМАЦЕТЕ ПОСЕБАН ТРЕТМАН САМО ДА ДОДЈЕТЕ НА РЕД.

Name

Днс Бања Лука

22.03.2019 12:23

Као цлан градско одбора ДНС-а Бања Лука, који је присуствовао на поменутом скупу могу реци да је ово лаз. Драско Станивуковиц је добио позив као представник једне од вецих странака на подруцју града. Позиве су добили и представници СНСД, СДС-а и СП-а и сви су имали прилику да говоре и говорили су. Нико од гостију није искљуциван и могли су да говоре ста они зеле. То се зове демикратија. Драско Станивуковиц је одрзао један пристојан говор уз посебан осврт на Балабана и одборнике који су уз њега. Рекао је да су у задње двије године заједно указивали на пропусте власти а сада су они постали власт па им на тај нацин скреце пазњу да оцекује да сада те пропусте отклоне. Говорио је из угла опозиционог политицара сто и јесте и не видим ста је ту спорно. Ја би рекао да се некоме нису остварили планови па сада писе глупости.

Name

...РЕ

22.03.2019 12:26

ОВО ЈЕ САМО ДИО СЦЕНАРИЈА КОЈИ ЈЕ ОСМИСЛИО С. МИТРОВИЋ! РАДОВИЋ ЈЕ ИНСАЈДЕР И ПРЕУЗИМА ДНС ОВЕ ГОДИНЕ!ПОЛА БЛ ПРИЧА О ОВОМЕ.

Name

Романија

22.03.2019 12:28

Нисмо се препали, Романијци се никога не боје, али мора по реду. Ненад је прије Радовића дошао у ДНС и имао је бољи изборни резултат. Лидер и будући предсједник!

Name

Мој милане

22.03.2019 14:04

Мој милане, јес тебе натегло. А поготово они којима си дебеле плате и дебеле фотеље обезбједио.

Name

Требава

22.03.2019 11:02

Додик је ријешио да вас ,на следећим изборима, спусти на два мандата у НС РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ааа

22.03.2019 11:53

Јесте, ако покраде, али овај пут још бруталније Мада, то је већ виђено па ништа није искључено.

Name

Ре Тврдјава

22.03.2019 12:12

докле год Милан уредно гласа за све сто Додик предлози, неце бити проблема. А Миланце је дисциплинован посланик, неце да прави проблеме.

Name

Коментар

22.03.2019 11:07

А сто да се политика ДНС-а не супроставља актуелној власти која је тоталитаристицка и велица култ водје као у Св Кореји? А народ без посла, пензионери по контејнерима, док млади одлазе тј. евакуису се из РС. Е коме је таква власт добра? Зна се коме....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.03.2019 12:33

Па писе у допису. Зато сто је тренутно актуелна подјела позиција у предузецима.

Name

Коментар

22.03.2019 11:16

А сто да се политика ДНС-а не супроставља актуелној власти која је тоталитаристицка и велица култ водје као у Св Кореји? А народ без посла, пензионери по контејнерима, док млади одлазе тј. евакуису се из РС. Е коме је таква власт добра? Зна се коме....

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

22.03.2019 11:51

ПАВИЋУ НЕ НАСЈЕДАЈ НА СПИН ПЕРЕ СИМИЋА.

Name

ЕТО СТА ЊИХ ИНТЕРЕСУЈЕ

22.03.2019 11:28

КАКО И САМИ КАЖУ - ПОДЈЕЛА ПЛИЈЕНА . ДОК ГОД ПАРТИЈЕ БУДУ ВЛАДАЛЕ РЕСУРСИМА РС - НЕМА НАПРЕТКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

22.03.2019 11:30

Совиљу полако са писање, свестан сам да сам на Несицева нејака плеца натоварио толике тендере зато цу му ових дана послати Муцка у испомоц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мућак

22.03.2019 12:20

шаљи ме што прије пропашћу начисто!

Name

Пале

22.03.2019 12:37

Поставља се питање како је Несиц добио гласове,да ли купујуци народним новцем?Одузмите му рацун од народног новца па нек се онда кандидује.Ово је вријеме необразованих.Ако је неко добио гласове нек иде у своју мјесну заједницу и нек се бори и слузи својим гласацима..Многи су то погресно протумацили.Како неко мозе бити на целу стратеског предузеца а нема образовање базног стратеског инзењества.Апсурд људи се сколују ,напате се заврсе теске факултете ,позицију им узимају неструцни и необразовани за ту област. Давно смо требали дијети позиције према образовању а не на преваре и лоповлук. Без образованих људи смо ниста.Порука је какву диплому има Несиц ,је ли неко студирао са нијм ко су му колеге ?Ако писе да је дип.правник гдје је заврсио Правни факултет ,је ли полозио дрзавни испит?Немојмо се заваравати ,доста висе превара.Одосе нам образовани људи ,то је највеце богаство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све

22.03.2019 17:24

Истина, криминалци, несруцни и куповне дипломе. Пропаст је неминовна.

Name

Тодор

22.03.2019 12:49

Циста лаз. У Днс-у је све одлицно, сто се тице односа измедју Радовица и Несица. А Милан Радовиц наравно да остаје вјеран Марку Павицу. И тако це и бити. А Милан је веома посатао јак у Бања Луци, и сад неко покусава да завади Милана и Додика. Од тога нема ниста, и ова коалиција остаје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Тодор

22.03.2019 14:15

Наравно. ДНС је Додиково власниство и он је то прије пар мјесеци и доказао. Мозда има сукоба унутар ДНС али са Досиком се сигурно нико неце завадити.

Name

ИГОР БЛ

22.03.2019 13:04

САМО НАПРИЈЕД МИЛАНЕ! ГЛАСАЦИ СУ УЗ ТЕБЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ББ

22.03.2019 13:13

Ј.бе луд збуњеног.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган М

22.03.2019 13:21

Милан је будуци предсједник днс-а и будуци лидер опозиције.Несицу високо си полетио,ниси дорастао за предсједника странке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пале

22.03.2019 13:40

Подршка за Ненада

Name

ДЕМОС

22.03.2019 18:28

Нама смета јак Милан Радовић!

ОДГОВОРИТЕ
Name

23.03.2019 06:44

који црни Балабан .Несиц је за њега нова снага а Балабана у пензију..

ОДГОВОРИТЕ
Name

23.03.2019 06:45

који црни Балабан .Несиц је за њега нова снага а Балабана у пензију..

ОДГОВОРИТЕ