Јака експлозија у кинеској фабрици

Најмање 47 особа је погинуло, а 640 је повријеђено у експлозији и пожару у творници пестицида у источној Кини, објавили су кинески медији у петак.

Свијет 22.03.2019 | 09:18
Јака експлозија у кинеској фабрици
Експлозија се догодила у творници у индустријској зони Цхењиаганг код града Yанцхенга у покрајини Јиангсу. Пожар који је услиједио захватио је и околне творничке зграде, а угашен је тек у петак након вишесатних напора ватрогасаца, објавили су медији. Повријеђени, њих више од 640, пребачени су у 16 болница, а 32 особе су у критичном стању, објавиле су власти и државни медији. 

Државни медији преносе како се истражују узроци експлозије у тој творници хемикалија. Видеоснимке и фотографије на државним медијима показују пожар и разбијене прозоре на околним зградама. Међу повријеђенима су и дјеца из вртића поред индустријског парка, пишу државни медији. Творница фабрике Тиањиаyи Цхемицал Цомпанy производила је више од 30 органских хемијских спојева од којих су неки јако запаљиви.

Бијес кинеске јавности због сигурносних стандарда у држави расте након низа несрећа у рудницима и фабрикама. Кинески предсједник Xи Јинпинг, који борави у посјету Италији, затражио је темељиту истрагу, рекавши да власти требају ојачати напоре како би се пронашли узроци несреће и спријечило да се такви инциденти догађају у будућности.

"У посљедње се вријеме догодио низ већих инцидената. Све релевантне власти требају научити лекције", рекао је Xи.

(Н1/Хина)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дзоо

22.03.2019 08:25

Све је то назор раднике угњетавају раде за ниста плус застита нула.Лопови се богате то кад експлодира Кина це се распасти као петарда запамти те

ОДГОВОРИТЕ