Падова: Протести против мафије

- Око 50. 000 особа протестовало је против мафије у Падови, на дан сећања на жртве организованог криминала на југу Италије.

Свијет 22.03.2019 | 08:04
Падова: Протести против мафије
Дан сећања на недужне жртве мафије обележава се од 1996, а централно обележавање ове године одржано је у Падови.

Мафијашке организације један су од највећих проблема друштвеног живота у Италији.

 Хиљаде младих и представника и чланова различитих удружења стигли су у Падову из других италијанских градова, гђе су прочитана имена 111 жртава мафије.

Протестима се придружио и италијански државни антимафијашки и антитерористички тужилац Федерико Кафијеро де Рахо. "Видимо да је економија прљава и да су здраве фирме пале у руке мафије.

У опасности смо да управљање економијом дође у руке мафије", поручио је Де Рахо, преноси "Ал Џазира".

Указао је и на важност пријављивања сваке необичне ситуације полицији и правосудним институцијама. Оснивач удружења "Либера" Луиђи Чиоти поручио је да 163 године причају о мафији.

"У цивилизованој земљи, као што је Италија, неприхватљиво је да 80 посто породица жртава мафије не зна истину или зна само део", рекао је Чиоти. Председник Италије Серђо Матарела упутио је поруку организаторима. "Желимо да ослободимо друштво од мафије. То је неопходан и могућ циљ, који захтева преданост, доследност и пуну свест о нашим одговорностима као грађана", наводи се у Матарелиној поруци, преноси "Коријере дела сера".

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

економиста

22.03.2019 09:16

Браво Талијани!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мафијаска власт

22.03.2019 21:19

И код нас је не један од највецих проблема, него највеци проблем друственог зивота.

ОДГОВОРИТЕ