Каналесова исповест након хорора са повредама...

Никада нисам изгубио осмех, ожиљци су ме терали да растем! "Никада не спуштам гард, не одустајем и борим се. Било је тренутака током повратка у којима ствари нису ишле добро и нисам одустајао, одбио сам да спустим руке. Тражио сам друго решење", поручује везиста Бетиса.

Фудбал 25.03.2019 | 22:35
Каналесова исповест након хорора са повредама...
Три озбиљне повреде колена у великој мери су уназадиле каријеру некада велике наде шпанског фудбала Сехија Каналеса, који је био приморан да иде обилазним путевима, како би стигао до онога где је данас, а то је сениорска селекција Шпаније.

Луис Енрике је наградио његове добре партије у дресу Бетиса. Каналес је постигао шест голова и забележио две асистенције у 26 мечева, па је добио заслужени позив. Као дечак је прошао кроз све националне селекције и био пројектован као један од будућих носиоца сениорске селекције, али се тај прелазак нажалост много одужио.

Ипак, видни ожиљици од операција колена, од којих је један претворио у тетоважу рибље кости, натерали су 28-годишњег играча га да сазри на потпуно другачији начин.

"Увек тражим позитивне ствари у свему. Они су ме учинили зрелим, да одрастем, схватио је колико је важно да се бринем о себи и ценим све. Ако је све то служило нечему, онда су то добре животе ствари", рекао јеКаналес у интервјуу за шпанску Марку.

Одакле рибља кост?

"На ту идеју сам дошао са пријатељем, у питању је био ожиљак од операције укрштених лигамената, ожиљак је личио на рибљу кост. Али исто је тако могао да буде и врат жирафе или било шта друго, али нам се ово више допало".

На шта сте највише били поносни током мрачног периода из своје каријере?

"Никада не спуштам гард, не одустајем и борим се. Било је тренутака током повратка у којима ствари нису ишле добро и нисам одустајао, одбио сам да спустим руке. Тражио сам друго решење. Упркос свему, никада нисам изгубио осмех".

Да ли је икада дошао тренутак у којем сте желели да кажете – одустајем!

"Никада нисам имао тај осећај. Увек сам желео да се борим. Осећам се срећно што могу да играм фудбал и никада нећу одустати на првој препреци. Наравно, било је веома тешких тренутака када сам помислио да се нећу вратити на ниво у којем сам био када сам прешао из Расинга у Реал Мадрид. Сваки повратак ме је чинио да се осећам боље него пре повреде и то ми је давало још више енергије и снаге".

Шта се тада догађа у глави повређеног играча?

"Усред повреда имате снове у којима играте, замишљате себе на терену... То помаже када се вратите, брже се прилагођа,вате".

Кад можемо да очекујемо најбољег Каналеса?

"Он тек треба да дође, не бојим се да напредујем и постанем бољи фудбалер. Нема страха од изазова, великих циљева. Када имате велики изазов пред собом пређете преко препрека на свом путу. Нема страха од неуспеха или било чега другог. Страх је нешто што вас спутава у животу и далеко више вам смета него што користи", поручио је Каналес.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар