Видић најбољи странац у историји ПЛ?!

"Рио лепотица, а Немања звер!" Немања Видић, један од најбољих штопера које је Србија икада имала, кандидат је за најбољег странца у историји Премијер лиги, по ББЦ.

Фудбал 24.03.2019 | 22:30
Видић најбољи странац у историји ПЛ?!
Најугледнији британски медиј спроводи анкету "ко је најбољи страни фудбалер који је играо у Енглеској?", а међу изабранима је и некадашњи репрезентативац Србије.

Видић, који је осам година провео у Манчестер јунајтеда, чинио је са Риом Фердинандом један од најбољих штоперских парова у историји Премијер лиге.

Немања је одиграо укупно 211 утакмица у најјачем енглеском шампионату, чак 95 пута успео је да командује одбраном која није примила ниједан гол, постигао је 15 погодака, док је освојио и пет титуал са "црвеним ђаволима".

Све ово чини га једним од најбољих странаца у историји Премијер лиге и заслужено се налази међу кандидатима.

"Видић је био део једног од најбољих штоперских парова које је Премијер лига икада видела. Рио је био лепотица, а Немања звер. Штопер старог кова, оштар и увек спреман, бескомпромисан, али је био и више од тога. Сјајно је читао игру и био је још бољи лидер. Када ствари крену лоше, он је био онај што желиш да стоји поред тебе", рекао је некадашњи играч Челсија Крис Сатон за ББЦ.

За британски портал говорили су и Руд Гулит, Алан Ширер и Рори Смит (новинари Њујорк тајмса).

"Ако погледате колико је титула освојио Видић, онда је његова кандидатура на месту. Био је веома поуздан и позади и напред", рекао је Руд Гулит, док је Ширер додао да је Немања био "ратник".

Поред Видића, листу чине још: Давид де Хеа, Петр Чех, Петер Шмајхел, Јап Стам, Венсан Компани, Патри Вијера, Давид Силва, Кристијано Роналдо, Тијери Анри, СерхиоАгуеро, Ерик Кантона и Дидиер Дрогба.

На листи се нису нашли Руд ван Нистерлој, Денис Бергакамп, Мохамед Салах, Луис Суарес, Клод Макелеле, Јаја Туре, Давид Жинола, Н'Голо Канте, Сами Хипија, Рикардо Карваљо и Едвин ван дер Сар, али су свакако поменути као "хонорабле ментион".

Најбољи страници у историји Премијер лиге по ББЦ:

Голмани:
Давид де Хеа
Петр Чех
Каспер Шмајхел

Одбрана:
Јап Стам
Венсан Компани
Немања Видић

Средина:
Патрик Вијера
Давид Силва
Кристијано Роналдо

Напад:
Тијери Анри
Серхио Агуеро
Ерик Кантона
Дидиер Дрогба

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар