1/4-финале Челенџ купа: ЧСМ - Борац...

Микић: Свака екипа, па и ЧСМ, има своје слабости! Тренер РК Борац м:тел Мирко Микић оцијенио да је ЧСМ Букурешт одлична екипа са много репрезентативаца, али да ће Борац играти мотивисано и покушати да пронађе мане румунске екипе.

Остали спортови 22.03.2019 | 08:30
1/4-финале Челенџ купа: ЧСМ - Борац...
Рукометаши Борца м:тел направили су велики успјех пласманом у четвртфинале ЕХФ Челенџ купа, а у суботу ће покушати да изненаде фаворизовани ЧСМ Букурешт и направе још један подвиг у Европи.

Прва утакмица игра се у суботу од 16.30 часова у Букурешту, а реванш је за седам дана у Бањалуци.

Борац у Румунију путује у петак ујутро преко Београда, а на пут крећу послије изузетно напорног периода у којем је играо првенство и куп БИХ у ритму сриједа-субота.

Тренер Борца м:тел Мирко Микић каже да управо због тих важних мечева на домаћој сцени није раније говорио о екипи ЧСМ Букурешт, иако их је пратио у протекломпериоду.

"Они су у доброј форми, везали су четири побједе, од тога посљедња је била на тешком гостовању Баја Мару и то убједљивом разликом. Прије два, три кола побиједили су Динамо Букурешт, учесника Лиге шампиона. ЧСМ је диоста јака екипа, посебно у одбрани. Имају много репрезентативаца, ту је доста познатих игреча који су дуго играли Лигу шампиона. Главне снаге су им тај лијеви и средњи бек Тешеира, Бразилац који је до посљедњег Свјетског првенства био први средњи бек репрезентације Бразила. Пивот је Позер, који је први пивот Бразила, а ту је и Тименцев, Рус са шпанским држављанством којег  смо упознали у СЕХА лиги гдје је играо за Мешков Брест. У задње вријеме је био повријеђен ирански репрезентативац Естеки, који је прошле сезоне био пар пута у тиму кола Лиге шампиона. Не знам хоће ли играти, ако буде играо биће још свестранији и још незгоднији“, рекао је Микић.

Ипак, то не значи да су се црвено-плави већ предали.

"Ми ћемо покушати да нађемо њихове слабости, сигурно је да свака екипа има своје слабости. Једна од њих је умор, с обзиром да имају сличан темпо као ми, а друга је што читајући неке интервјуе видим да су сигурни у побједу. То може бити мач са двије оштрице. Покушаћемо преко нашег мотива да дођемо до доброг резултата“,истакао је Микић.

Густ распоред и тешки мечеви оставили су посљедице на екипи Борца која кубури са доста повреда, али Микић очекује да ће до суботе екипа бити спремна.

"Дејан Унчанин и Горан Даничић су синоћ због повреде напустили терен. Горан се већ дуже жали на повреду глутеуса, Дејан је добио ударац у кољено. Дан прије одласка у Грачаницу млади Марко Лукић је повриједио палац на руци и неће путовати сутра с нама. Имамо ситних повреда, покушаћемо то ријешити и спремити се да се то не осјети у суботу“.

Тренер Борца мораће да прилагоди игру противнику.

"Изгубили смо на ротацији када је одбрана у питању, вјероватно ћемо морати да изађемо нешто дубље него иначе, играмо иначе 6-0 али мораћео мало дубље да изађемо према Тименцеву и Тешеири. Мораћемо да играмо брзо. Много су виши од нас, мијењају два играча у одбрани-нападу и биће простора за брзи центар. Ако Даничић буде максимално спреман, он је доста брз и може да им направи проблема у комбинацији са Дакићем. Доста су високи, на средини су практично непробојни и мораће се играти брзи центар, са много кретњи, укрштања, покушати са бочних позиција доћи до поготка“, закључио је Микић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар