"Орлови": Показали смо да можемо са најбољима!

Репрезентативци Србије рекли су да су у пријатељској утакмици против Немачке, која је завршена 1:1, сами себи показали да могу да парирају најјачим екипама.

Фудбал 21.03.2019 | 11:00
"Орлови": Показали смо да можемо са најбољима!
"Показали смо сами себи да можемо. Лига нација нам је добро дошла јер је велики број младих играча ту искористио шансу, и сада поново. Показали смо да смо сазрели, да смо спремни за Португал и желимо да изборимо добар резултат. Имамо времена да се спремимо",рекао је Немања Максимовић новинарима у Волфсбургу. 

Србија је у среду увече играла 1:1 са Немачком у пријатељској утакмици, која је била провера за почетак квалификација за Европско првенство и утакмицу са Португалом. 

"Стиснули су нас у другом полувремену, што је нормално јер имају велики број квалитетних играча, а негативан резултат. После примљеног гола смо се поново подигли и нисмо дозволили да изгубимо, што је јако битно", казао је Максимовић. 

Максимовић је имао одличну интервенцију у другом полувремену, када је избио лопту са гол линије, а то је коментарисао речима: "Надао сам се да ће ми дати времена, то се и десило, изблокирао сам и срећан сам због тога". 

Голман Марко Дмитровић је рекао да екипа "расте" кроз сваку утакмицу.

"Можда смо могли више, али могли смо и да изгубимо. Овај реми је изузетан резултат гледајући против кога смо играли, изузетне репрезентације која је једна од најбољих на свету, иако су подмладјени. Показали су да је то прави потез, видели смо изузетне играче који су много млади, а већ светске класе", рекао је Дмитровић. 

"Показали смо да можемо да парирамо великим репрезентацијама. Нормално је да се повучеш када имаш 1:0 против Немачке. Момци су играли сјајно и ово је била најбоља могућа припрема за оно што нас чека", додао је голман Србије. 

Мијат Гаћиновић је казао да је задовољан. 

"Немци су били фаворити, они су то против 99 одсто репрезентација, па тако и нас. Недостајало нам је неколико важних играча, али ми младји и сви који су играли су показали да на њих може озбиљно да се рачуна. Можемо да будемо задовољни са 1:1. Немци су имали више шанси, Дмитровић нас је спасао неколико пута, али да смо искористили неку од шанси можда бисмо и победили", казао је Гаћиновић. 

Утакмица против Португала играће се у понедељак у Лисабону.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар