Њемачки медији: Дисциплина Србије, Дмитровић...

Чувар мреже "орлова" добио високе оцјене.

Фудбал 21.03.2019 | 10:00
Њемачки медији: Дисциплина Србије, Дмитровић...
У првој утакмици обе репрезентације у 2019. години:

Њемачка - Србија 1:1.

Екипе Јоакима Лева и Младена Крстајића ремизирале су у Волфсбургу, гдје је Лука Јовић довео српску селекцију у вођство ударцем главом у 12. минуту, а Леон Горецка изједначио у наставку, снажним хицем са ивице казненог простора у 69.

Када је Србија пропустила неколико прилика да стекне два или три гола предности, Нијемци су преузели потпуну иницијативу и низом промашаја учинили српску репрезентацију задовољнију коначним исходом.

Овако је утакмица описана у њемачком листу "Билд".

"Само 1:1 против Србије у Волфсбургу. Велики је посао и даље пред националним селектором Јогијем Левом (59) прије почетка квалификација за Европско првенство 2020. Резерве Леон Горецка (24) и Марко Ројс (29) спријечиле су пораз од источноевропске селекције... Била је то најмлађа стартна постава њемачке репрезентације од Купа конфередерација 2017. године, што показује да селектор и даље спроводи најављени преокрет у селекцији".

Исти портал примијетио је кореографију на трибинама, којима је одато поштовање недавно "прецртаним" репрезентативцима, Џерому Боатенгу, Томасу Милеру и Матсу Хумелсу. 

У осврту на игру "панцера", Билд констатује да је у првом дијелу било мало ритма, храбрости, страсти, да је Џошуа Кимих био мање присутан у средини терена него обично, уз још једно истицање да је Ројсов улазак учинио Њемачку куражнијом.

Немачки портал "Дојче веле" у тамошњој верзији назвао је српску репрезентацију "добро увјежбаном", уз оцјену да је послужила као "копија Холандије" и нагласак на то да је неколико пута довела њемачку одбрану у тешку ситуацију, попут Клостермановог старта у посљедњем тренутку испред Јовића или Лазовићевог трка поред Сулеа.

"Јоакима Лева још чека много посла у 'новој ери', како је сам назвао. У ремију 1:1 против мудрих Срба са истакнутим голманом Марком Дмитровићем, откривене су неке мањкавости у одбрани и лоша завршница, тако да од ишчекивање године за почетак године репрезентације није било ништа", једна је од оцјена њемачких новинара. 

Тамошњи "Кикер" оцијенио је да је Јовићев гол "исекао" домаће послије оптимистичног почетка. Аутор текста истакао је "дисциплиновану игру српског тима 'са друге стране лопте'", као и то да су "орлови остали опасни", уз таксативно набрајање прилика српског тима у Волфсбургу - Јовићеве, Љајићеве, Лазовићеве...

Уз похвалу наступа њемачких резервиста, лист указује и на бруталан старт српског дебитанта Милана Павкова на Лероја Санеа, објективно и заслужено санкционисаном црвеним картоном.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар