Мајами: Олга испала послије сета и брејка предности!

Србија је остала без представница у Мајамију већ другог дана турнира на Флориди.

Тенис 20.03.2019 | 21:00
Мајами: Олга испала послије сета и брејка предности!
Непосредно након Александре Крунић, са турнира Премијер серије је елиминисана и Олга Даниловић.

Млада српкиња је пропустила велику шансу да елиминише 66 места боље рангирану Марију Сакари.

Даниловићева је убедљиво добила први сет, направила брејк на старту другог, али је Гркиња преокренула после двочасовне борбе на 1:6, 6:3, 6:4.

Сакари ће у другом колу играти против трећег фаворита турнира, Чехиње Петре Квитове.

Турнир у Мајамију игра се за наградни фонд од 7.972.535 долара.

У првом колу WТА турнира у Мајамију:

Александра Крунић - Сара Сорибес Тормо 3:6, 6:4, 0:6, после сат и 54 минута.

Олга Даниловић - Марија Сакари 6:1, 3:6, 4:6, после сат и 59 минута.

Српске представнице на турниру из серије "Мастерс 1.000" изгубиле су у првим мечевима, после велике борбе и дуела од по три сета.

Александра Крунић (60. на WТА листи), српски "број 1", стала је у дуелу против шпанске ривалке, 76. играчице света, која је рутински решила у своју корист трећи и одлучујући сет.

Играла је Алекс за своју трећу победу ове сезоне и за дуел против Хрватице Доне Векић (26. на WТА листи) у другој рунди, али док се меч ближио крају постајало је све јасније да ће то данас бити претежак изазов.

Сат касније, на комплексу у Мајамију узбудљив меч је завршавала Олга Даниловић (115. на свету) и није успела да се радује победи против фавориткиње из Грчке, тренутно 49. тенисерке WТА листе.

А, имала је Олга шансу, посебно након одличног почетка меча, рутински освојеног првог сета, па затим и након повратка у дуел средином трећег сета. У деветом, "преломном" гему, Даниловићева је сервирала за вођство 5:4, али се Марија Сакари извукла из тешке позиције, а онда и искористила јако важну дуплу сервис грешку талентоване српске играчице.

Тим киксом Даниловићеве, фавориткиња је повела 5:4 и ту предност је претворила у победу. Њена наредна ривалка биће чувена Петра Квитова и остаје жал што Олга није искористила шансу да оствари најзначајнију победу у сезони, у којој је досад остварила три тријумфа.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар