Гвардиола нашао лијевог бека - у Лестеру!

Познато је ко ће стајати уз леву аут линију "грађана" у следећој сезони.

Фудбал 24.03.2019 | 17:00
Гвардиола нашао лијевог бека - у Лестеру!
Пеп Гвардиола води и ствара Манчестер сити у складу са својим укусом и могућностима.

Иако је са "грађанима" освојио једну титулу и иде ка другој, шпански стручњак константно "вуче" један проблем који ни после неколико прелазних рокова нијие успео да реши.

После честих здравствених мука левог бека Бенжамана Мендија, као и неуспешног "експеримента" са Олександром Зинченком и Фабијаном Делфом на његовој позицији, Гвардиола је још једном погледао ка тржишту и по свему судећи нашао оно што му је потребно.

Портал "Фоксес оф Лестер" објавио је ексклузивну вест да је леви бек Лестера Бен Чилвел спреман за прелазак у Манчестер сити и да је тај трансфер сасвим известан.

"Чилвелов прелазак у Сити је завршена ствар, а разлог за трај трансфер нису само финансијски интереси. Сазнајемо да се више ствари одвија 'иза завесе' и да Лестер њима није задовољан, па ће бити срећан да пусти 22-годишњег дефанзивца да напусти клуб", објашњено је.

Наводно, Лестер ће на том месту довеси левог бека Селтика Кирана Тирнија, који већ добро познаје систем рада Брендана Роџерса, новог менаџера "лисица".

Гледајући прошлу и актуелну сезону, Чилвел је био сјајан и заслужио је и позив у репрезентацију на почетку квалификација за Европско првенство. Он је Лестерово "дете" и у клубу је од 2010. године, када је стигао као 14-годишњак из Рашден енд Дајмондса.

Нема дилеме, Гвардиола ће инсистирати да перспективна "тројка" Лестера побољша игру у дефанзиви, али ће и то бити изазов за једног од најбољих ученика Лестерове фудбалске академије у последњих неколико година.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар