Пике неће да игра за Шпанију, али хоће за Каталонију!

Дефанзивац Барселоне прихватио позив за меч са Венецуелом.  Пике "одјавио" Шпанију, Каталонију не одбија! Од "црвене фурије" се опростио због увреда навијача пошто је заговорник независности Каталоније. Ђера Пике ће још више изнервирати исте навијачи када десети пут у каријери обуче дрес покрајине коју види као посебну државу.

Фудбал 23.03.2019 | 20:00
Пике неће да игра за Шпанију, али хоће за Каталонију!
Завршио је Ђерар Пике са Шпанијом, али није са – Каталонијом. Пошто је тренутно пауза у фудбалским шампионатима и време када играју репрезентације, окупиће се и тим Каталоније.

Ова селекција ће 25. марта одиграти пријатељску утакмицу са Венецуелом у Ђирони, чиме ће наставити серију мечева који немају такмичарски карактер.

Помало изненађење за све је што ће играти за Каталонију Ђерар Пике, који је после Мундијала у Русији прошле године саопштио да је завршио репрезентативну каријеру. Али, изгледа да то важи само за Шпанију.

Међу позваним играчима је и ветеран Ћави Ернандез, који игра у Катару за Ел Сад.

Један од најбољих дефанзиваца своје генерације Ђерар Пике рекао је "збогом" репрезентацији Шпаније после очајног Светског првенства, током ког је био један од слабијих актера.

Нешто лошије игре у последње време, као и крштеница, нису биле основни разлог због ког је Пике отишао у "репрезентативну пензију" са тек 31 годином, него то што је већ дуго времена био на мети навијача због свог "тврдог" става о покрајини Каталонији.

Као заговорник отцепљења Каталоније од Шпаније и пуне независности трпео је увреде навијача "фурије", али је и поред тога истицао да му је част да игра под државним грбом.

Одлучио је да због сопственог и мира у репрезентацији престане да се одазива на позиве селектора Луиса Енрикеа, али ће занимљиво и даље повремено наступати за националну селекцију Каталоније, која има право да игра иако није призната држава, као што нема знак УЕФА и ФИФА.

Селектор ове репрезентације Ђерар Лопез позвао га је за пријатељску утакмицу против Венецуеле која ће се одииграти 25. марта у Ђирони.

Поред Пикеа који за Каталонију има девет наступа од 2004. године, позван је и легендарни Ћави Ернандез (Ал Сад), док су нека од звучнијих имена и Бојан Кркић (Стоук), Марк Бартра(Бетис), Мартин Монтоја (Брајтон), Алеш Видал (севиља), Марк Мунијеса (Ђирона), Виктор Санчез (Еспањол), Ориол Ромеу (Саутемптон) и најбољи стрелац у њиховој историји - Серхио Гарсија (Еспањол).

Каталонија је до сада одиграла 46 утакмица, последњи још 2016. године против Туниса (3:3).

Селектор Каталоније Ђерар Лопез позвао је у тим 20 играча. На списку су: голмани Бадиа (Елче), Бесера(Химнастик), дефанзивци Пике (Барселона), Бартра (Бетис), Монтоја (Брајтон), Видал (Севиља), Мунијеса(Ђирона), Кукурела (Еибар), везисти Ћави (Ал Сад), Виктор Санчез (Еспањол), Понс (Ђирона), Џордан (Еибар),Гранел (Ђирона), Ромеу (Саутемптон), Гарсија (Ђирона), Мелендо (Еспањол) и нападачи Гарсија (Еспањол),Кркић (Стоук) и Кардона (Еибар).

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар