Прича: Све грешке Лејкерса и листа којој нема краја...

Велики број бивших играча тима из Лос Анђелеса блиста у НБА лиги по одласку из редова Језераша.

Кошарка 24.03.2019 | 21:30
Прича: Све грешке Лејкерса и листа којој нема краја...
Нова сезона – нови дебакл. Доласком Леброна Џејмса Лос Анђелес Лејкерси су се надали повратку у плеј-оф, али су уместо тога поново доживели разочарање и нове фрустрације. Најбољих осам ни на видику... И све стоји. Да је Западна конференција далеко захтевнија и да је доста теже изборити место међу најбољих осам тимова, али имали су Лејкерси времена. Можда су га имали и превише, а поново су га прокоцкали. И опет ће цех платити тренер, који већ зна да га чека отказ на крају сезоне иако она званично још није завршена за тим из највећег града у Калифорнији. Лук Волтон броји последње дане на клупи Језераша...

Сви се међутим питају зашто се сва кривица сваљује на тренера. У канцеларијама популарног тима ових дана све гори, нико није задовољан и сви хоће промене. Питање је само како и где након још једне лоше сезоне. Не желе навијачи више да гледају лоша издања свог тима из године у годину, екипа полако губи навијаче, а познате личности се буквално „одричу“ Лејкерса преко друштвених мрежа. Снуп Дог је тако понудио своје место у ложи преко Инстаграма до краја сезоне за тричавих пет долара.

Сви прстом упиру у Меџика Џонсона и сматрају да и он мора да преузме део своје кривице. Писало се недавно да је Лук Волтон тражио од бившег кошаркашког генија гаранцију да ће Џулијус Рендл и Брук Лопез остати на обалама Калифорније, али су они одбачени и побегли су главом без обзира – један у Њу Орлеанс, а други у Милвоки. Сада су једна од главних карика ова два тима, али нису једини... Листа играча који су „прогледали“ после одласка из Лејкерса је заиста дугачка.

Данђело Расел (Бруклин Нетс)

Сматрали су га за наследника Кобија Брајанта, а испоставило се да је међу првима напустио брод који је почео да тоне ка дну. Морао је да напусти Лејкерсе, како би ослободио месту Леброну. Меџик је тада рекао да је тиму потребан лидер, а сматрао је да Расел није дорастао задатку...

Вероватно се сада у Бруклину слатко смеју изјави славног кошаркаша, јер је након прве сезоне у којој је, истини на вољу, заиста имао проблема са повредама, у другој је заблистао и показао сав свој потенцијал.Расел је прави предводник екипе из предграђа Њујорка и ове сезоне просечно бележи преко 20 поена по утакмици уз 6,8 асистенција. Ове сезоне је зарадио и свој први наступ на Ол-стару, а Бруклин ће готово сигурно ове сезоне наступити у плеј-офу.

Џулијус Рендл (Њу Орлеанс Пеликанс)

Цех битке да се у тим доведу велике звезде је „платио“ и Џулијус Рендл. Водећи људи из Њу Орлеанса су одмах уграбили прилику да га преузму у свој тим, јер су за разлику од челника Лос Анђелес Лејкерса увидели да је реч о играчу који је највише напредовао у односу на време које је проводио на паркету.

Пеликанси су ове сезоне углавном красили насловнице због „шпанске серије“ у којој је главна звезда биоЕнтони Дејвис. На све то, тим је напустио Никола Миротић, повредио се и Џру Холидеј, па Рендл има прилику да ове сезоне постане најкориснији играч тима из Њу Орлеанса. Сјајни кошаркаш ове сезоне постиже у просеку 21,2 поена по утакмици, хвата 8,8 лопти и бележи 3,2 асистенције по сусрету.

Брук Лопез (Милвоки Бакс)

Могли су да га задрже, али нису хтели. И поново су направили грешку челни људи из Лос Анђелеса – Лопез је отишао у Милвоки, а тамо игра сјајно, нарочито у одбрани и део је тима који ове сезоне има најбољи скор у НБА лиги.

Иако има 30 година, успео је да промени свој стил игре и прилагоди се нападачком стилу који гаји екипа са севера. Бројке кажу да Лопез тренутно игра најбољу сезону у својој каријери, јер има сјајан проценат реализације шута који износи 36,4 посто, а уз то просечно видимо две његове блокаде на сваком сусрету. Сјајно одвлачи играче у страну и оставља простор за главну звезду тима из Милвокија – Јаниса Адетокунба. Могло је ово партнерство да се оствари и са Леброном у Лејкерсима, али неко је имао другачије планове...

Џордан Кларксон (Кливленд Кавалирс)

Један од најбољих играча са клупе ове сезоне у НБА лиги без икаквог размишљања је Џордан Кларксон. У Кливленду је коначно ушао у континуитет добрих резултата, што раније није могао да оствари док је играо у Лејкерсима. Ове сезоне просечно постиже готово 17 поена по утакмици, а у тиму је од њега по том параметру бољи само Кевин Лав.

Није јасно зашто су се жуто-љубичасти одлучили да га пусте да оде, јер је Кларксон врло лако могао да игра као стартер на већини утакмица испред Реџија Булока и Кентавијус Калдвел-Поупа.

Лу Вилијамс (Лос Анђелес Клиперс)

Џордан Кларксон неће понети титулу “најбољег шестог играча” само због Луа Вилијамса – још једног промашаја Лос Анђелес Лејкерса. Амерички кошаркаш са своје 32 године и даље наставља да терорише противничке одбране и постиже поене у Лос Анђелесу, али у тиму Клиперса.

Његов трансфер је био први на листи када је на чело Лејкерса ступио Меџик Џонсон. Отишао је Вилијамс за Хјустон, да би се сезону касније вратио у Калифорнију у супарнички тим. И он ове сезоне игра боље него икада пре, бележи просечно 21,6 поена по сусрету и дели 5,3 асистенција по мечу.

Ивица Зубац (Лос Анђелес Клиперс)

Још један играч који је срећу пронашао у другом тиму из Лос Анђелеса је хрватски кошаркаш, Ивица Зубац. Често су га упоређивали са Марком Гасолом, али ни то није било довољно да се задржи у тиму жуто-љубичастих.

У комшилуку је наставио са сјајним партијама и показао да се на њега може озбиљно рачунати у будућности. За свега 20 минута на паркету колико просечно проводи времена, Ивица успева да постигне 8,9 поена уз чак 7,8 скокова. Ни дабл-дабл учинак му често није стран.

Лери Ненс Џуниор (Кливленд Кавалирс)

Последњи на овој листи је играч који би својом снагом и чврстином у одбрани ове сезоне сасвим сигурно помогао Лејкерсима је Лери Ненс Џуниор. Овај кошаркаш се ипак остварио у Кливленду и игра сјајно, а Лос Анђелес је напустио заједно са Џорданом Кларксоном како би оставио место у салари кепу за нова појачања.

У Кливленду, овај момак наставља да расте и не би било чудно да га ускоро видимо на Ол Стару – 9,1 поен по мечу и 7,6 ухваћених лопти је сасвим солидан учинак за кошаркаша који је углавном дефанзивно оријентисан.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар