Жестока казна за Ибишевића!

Фудбалска асоцијација Њемачке (ДФБ) затражила је високу казну за неспортски потез капитена Херте Ведада Ибишевића против Борусије Дортмунд (2:3) због којег је добио црвени картон.

Фудбал 20.03.2019 | 17:45
Жестока казна за Ибишевића!
Тридесетчетворогодишњи интернационалац из Босне и Херцеговине на сусрету у Берлину је лоптом погодио голмана "милионера" Романа Биркија и зарадио искључење од арбитра Тобијаса Велца.

Ибишевићев неспортски потез у 26. колу Бундеслиге, како преносе њемачки медији, неће проћи само са црвеним картоном јер је ДФБ покренуо истрагу и затражио три утакмице забране наступа уз 15.000 евра казне.

Уколико казна постане правоснажна, берлински клуб ће уложити жалбу и покушати да се бори за бх. интернационалца, навео је "БЗ Берлин".

Њемачки медији се питају због чега је казна тако драстична с обзиром да се неспортски потези санкционишу максимално са двије утакмице, али и објашњавају да је Ибишевићу ово био пети црвени картон па је зато додат још један меч казне.

Ибишевић с пет искључења дијели лидерску позицију неславних рекорда у Бундеслиги са Јенсом Новотнијем, али клуб из Берлина је мишљења да су судије "узеле на зуб" нападача из БиХ.

Поред тога, тренер Херте Пал Дардаи (42) тврди да Ибишевић није имао намјеру да погоди швајцарског голмана већ да избаци другу лопту изван терена с обзиром да је текла надокнада времена.

"Ако је намјерно гађао, могао би да буде професионални рукометаш", изјавио је мађарски тренер с клупе Херте, док је чак и голман Бирки истакао да се "такве ствари догађају у 'жару борбе'".

Међутим, како сада стоје ствари, разумијевања за тај инцидент неће имати ДФБ, па су њемачки медији отишли и корак даље, питајући се да ли ће Ибишевић након тога уопште имати будућност у Херти.

Ипак, спортски директор Херте Михаел Прец је одбацио могућност да ће то утицати на преговоре са Ибишевићем око новог уговора. "Познајемо Ведада, знамо како функционише и да се са 34 године сигурно неће промијенити", рекао је Прец за "Кикер".

Ибишевић је у каријери играо за америчке клубове Сент Луис и Чикаго прије повратка у Европу, гдје је бранио боје Пари сен Жермена, Дижона, Алеманије Ахен, Хофенхајма и Штутгарта прије доласка на Олимпијски стадион у Берлину 2015. године.

У дресу БиХ забиљежио је више од 80 наступа и постигао 28 голова, од којих је свакако најважнији био у Литванији којим су "змајеви" изборили историјски наступ на Мундијалу 2014. године у Бразилу.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар