Насилник тражио да иде у самицу

Ђорђе Лацковић (24) који се сумњичи да је звјерски претукао дјевојку Ивану Филиповић (22), тражио је да га смјесте у самицу, јер страхује да ће га притвореници претући насмрт.  

Србија 20.03.2019 | 10:52
Насилник тражио да иде у самицу
Чим је доспио иза решетака, притвореници су му поручили да ће га “убити од батина” и називали га погрдним именима: “Кукавице, пи*ко! Дигао си руку на жену!”.

У притвору се одмах прочуло да је Лацковић, 12. марта у изнајмљеном стану у Новом Саду, дјевојци мотком поломио ребра, пробио јој плућну марамицу, ножем јој унаказио бутине и опекао је пеглом по телу јер је посумњао да га вара.

– Иванином брату је прије хапшења слао поруку “да види да не смјештају полицију”, а чим су му одредили притвор до 30 дана, тражио је самицу – наводи извор близак истрази.

Лацковић је на свом налогу на Фејсбуку добио гомилу пријетњи, послије чега му је профил угашен. Ужаснути монструозним иживљавањем над несрећном дјевојком, људи су му поручивали: “Надам се да ће те неко убити од батина”, “Штаповима га изломити као мајмуна”, “Молићеш бога да читав живот останеш у самици”.



Др Дијана Лазић Пушкаш, неуропсихијатар и судски вјештак, каже да је младић који је претукао дјевојку уживао у мучењу своје жртве. 

– Интересантно је да су увијек културни, фини и никада не показују бијес. Ако су ову дјевојку родитељи упозоравали да се врати кући, а другарица јој је предлагала да се пресели код ње, значи да је била у страху и да није смјела да га остави. Преживјела је велику трауму и тешко ће се психички опоравити. Научиће да живи са тим, траума ће временом блиједети, али је никада неће заборавити – објашњава искусна докторка.

Подсјетимо, насиље које је згрозило и потресло Србију десило се у уторак, 12. марта, када је Лацковић, како је навео, у нападу љубоморе физички насрнуо на дјевојку Ивану Филиповић. Како смо раније објавили, осумњичени за звјерски напад је несрећну дјевојку прво ударао рукама и ногама. Потом јој је дрвеном мотком поломио ребра, пробио јој плућну марамицу. То му није било довољно, па јој је ножем нанио и неколико посјекотина по тијелу.

Како Курир сазнаје, у даљем току истраге биће саслушани свједоци, али и наложено вјештачење Иваниних повреда и комплетног здравственог стања, од чега ће највише зависити даљи кораци тужилаштва које против Ђорђа Лацковића води истрагу. Такође, биће наложено и његово неуропсихијатријско вјештачење.

(Блиц)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Свашта

20.03.2019 10:03

једно 5 година минимум ,али минимум робије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радомир

20.03.2019 10:47

Сад буди муско

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дора.

20.03.2019 11:59

Кад је тако храбар треба се потући на улици са неким фрајером, Лакоје тући нејачег од себе кад знаш дати неможе узвратити.

Name

Страховлада

20.03.2019 11:16

Ставити га у собу са 20 освједочених силеџија и манијака. Заслужио је, таман да га нико не дирне, да стрепи за свој живот, да не смије спавати... То би била дјелимична правда, на страну строга казна робијања, за оволике ране, мучења, поготово зато, што је уживао да је унакази до живота. Могао је и убити, овајвом ништа није свето, страшно који лудак и психопата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.03.2019 17:46

Насилници су иначе доказане кукавице кад наидју на себи равне, јаки су само над немоћнима