А Ули Хенес се само смјешка...

Хенес: Ово је далеко највећи инвестициони пројекат у историји Бајерна! Први човек баварског великана само се загонетно смешка. . .

Фудбал 22.03.2019 | 19:00
А Ули Хенес се само смјешка...
Вест да је Бајерн понудио 80.000.000 евра за Николу Пепеа добила је неку врсту покрићавечерас током излагања Улија Хенеса на великом сајму брокера у Минхену. Када хер Ули говори сви слушају, а када говори о новцу - е онда сви пажљиво слушају. 

"Познато је да смо започели процес подмлађивања нашег тима. Оно што вам са сигурношћу могу рећи јесте да је ово далеко највећи инвестициони пројекат у историји Бајерна", казао је уз осмех први човек баварског гиганта. 

Славни клуб из Минхена познат је по томе што ретко, врло ретко дреши кесу. Протеклог лета на трансфере није потрошен ни цент, ове зиме свега 10.000.000 евра на тинејџера Алфонса Дејвиса, као залог за будућност. Бајерн је рекордну суму потрошио у сезони 2017/18, када је пазарио за 116.000.000 евра. Тада је доведен Корентан Толисо за 42.000.000, што је највећа сума издвојена за обештећење неког играча када је петоструки шампион Европе у питању. 

Бајерн се годинама поносио својим пословањем, на сваком месту истицао како је то једини прави начин функционисања, неретко умео и да прекори клубове попут Пари Сен Жермена или Манчестер Ситија, али због превелике штедње Баварци су очито ушли у проблем. Тим им је "презрео", на лето одлазе двојица носиоца у претходних десетак година (Робен и Рибери), па је Хенес морао да попусти и одступи од својих чврстих ставова по питању трошења на пијаци. 

Подсетимо, Бајерн је већ обезбедио потпис Бенжамана Павара из Шрутгарта, а сва је прилика да ће откупити и другу карику из задње линије светских шампиона Француза - Лукаса Ернандеза за 80.000.000. Рачунајући Николу Пепеа цифра већ прелази 200.000.000 евра, а ту не би требало да је крај. Калум Хадсон Одои, млада звезда Челсија једна је од највећих жеља, док ће Каи Хаверц и Тимо Вернер врло вероватно остати мете за неку другу прилику.   

"Да, истина је, новац влада фудбалом, али на терену одлучују личности играча, а не њихова цена", поручио је на крају свог излагања Хенес. 

Чекамо лето. Изгледа да ће овога пута бити Бајерново...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар