Томић о дербију: Одлучиће детаљи, 5-6 минута...

"За ово смо радили седам месеци", изјавио је Звездин тренер о предстојећој полуфиналној серији. Открио је чиме га је Кеј Си Риверс изненадио у првом разговору.

Кошарка 20.03.2019 | 15:45
Томић о дербију: Одлучиће детаљи, 5-6 минута...
Црвена звезда мтс урадила је лигашки задатак на Јадрану веома успешно и дочекала плеј-оф са одличном оценом, јер је у 22 кола доживела само један пораз.

Након заузимања пол позиције уочи плеј-офа и 21 "јадранске" победе свог тима, тренер црвено-белих Милан Томић гостовао је на ТВ Арена спорт и оценио да су црвено-бели урадили "100 одсто зацртаног".

"Није било лако имати 21 победу и само један пораз. Прошле године нисам пратио АБА лигу, али из разговора са сарадницима и гледајући утакмице преко интернета могу да закључим да је АБА лига ове године била много јача. Није било лако добити Будућност и Партизан по два пута. То су тимови који су имали циљ да буду на првом, другом или трећем месту. Није лако добити ни Цибону код куће, ни Задар код куће. То су све екипе које имају квалитет и ако анализирате АБА лигу, Крка је добила три од четири тима из плеј-офа - Будућност, Партизан, Цедевиту, као и Мегу. Ако ниси 100 одсто у тим утакмицама спреман, био си близу да изгубиш", изјавио је он.

Полуфинале АБА лиге почиње у суботу, када ће београдски "вечити" ривали, као и Будућност и Цедевита са изборених позиција ући у завршну трку - за титулу и место у Евролиги.

"Тај зацртани циљ смо урадили перфектно, тренутно имамо предност домаћег терена и то морамо да искористимо у полуфиналу. Ако прођемо полуфинале, да имамо предност домаћег терена и у финалу. То нам много значи у овом тренутку".

"РИВЕРС ЖИВИ ЗА БАСКЕТ"
 
Уочи завршнице сезоне и мечева одлуке, Звезда се појачала довођењем искусног шутера Кеј Си Риверса. Томић је рекао да очекује да Американац буде на највишем нивоу у полуфиналној серији и уз то је открио занимљивост из свог првог састанка са бившим беком Бајерна, Реала и Панатинаикоса.

"Риверс је искусан играч, који увек зна шта треба да уради. Његова прва утакмица била је дерби и то није баш најлакше. Против Задра је одиграо добро, против Меге још боље и у овом тренутку мислим да је спреман да да 100 одсто могућности да помогне Звезди. Било је интересантно, кад је дошао у Београд и кад смо сели да разговарамо, видео сам да је он тип играча који се не бави кошарком само када спава. Он прати све живо - европску кошарку, НБА, зна играче које можда и ми тренери не знамо. Он живи за баскет, има 31 годину и нисам ни знао то о њему. Против Олимпијакоса је играо феноменалне утакмице и нисмо имали начин да га зауставимо".

Упитан за учинак свих странаца у црвено-белом, Томић је остао доследан ставу да не жели да појединачно оцењује.

"Сви су дали максимум. Не бих могао да кажем негативно ни за једног играча. Од почетка сезоне су ми често постављали питање да издвајам некога, али то не желим да радим, јер је Звезда тим и само као тим може да успе и уради нешто. Задовољан сам свима. Сигурно да може још боље, пред нама су полуфиналне утакмице АБА лиге, где треба да покажемо најбоље светло".

На питање шта би могло да се очекује од АБА плеј-офа, који почиње у суботу "вечитим дербијем" од 19 часова (ТВ Арена спорт), Томић је рекао да су то другачији мечеви од лигашког дела.

"Потребно је спремити тим психички и физички. Сви знамо шта значи београдски дерби. То су утакмице које играчи оба клуба желе да играју и уживају у њима, јер сваки играч воли да игра у пуној дворани. Очекујем прави дерби, помоћ наших навијача и пуну халу. Радили смо седам месеци да бисмо имали предност домаћег терена и да са нашим навијачима, шестим играчем, дођемо до циља. За почетак, да победимо у првој утакмици, па да размишљамо о другој".

Упитан ко је најбитнији играч Партизана, Томић је одговорио...

"Један од најбитнијих играча је Лендејл, који у тандему са Ренфроом стварно игра одлично. Не би требало потцењивати ни остале, али тај тандем у овом тренутку игра најбоље".

Са искуством вођења три дербија против Партизана, као и дугогодишњег учешћа у атинским дербијима ПАО - Олимпијакос, Томић оцењује да такве утакмице решавају детаљи.

"Један детаљ су, рецимо, ничије лопте, ко ће да се баци, ко ће да је узме, у чијим ће бити рукама... Други део су тактички детаљи, како ћемо их бранити, како ћемо их напасти. Дакле, одлучују детаљи и тих 5-6 минута у току утакмице, ко ће да направи у правом тренутку серију да би могао да се 'одлепи' и да добије утакмицу", додао је Звездин тренер гостујући у емисији ТВ Арена спорт "У обручу".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар