ЕП: Змајеви без Колашинца против Јермена!

Репрезентација Босне и Херцеговине други дан се на Илиџи припрема за почетак квалификација за Еуро 2020. и утакмице против Јерменије и Грчке.

Фудбал 20.03.2019 | 12:45
ЕП: Змајеви без Колашинца против Јермена!
Помоћник селектора Гордан Ципрић истиче да је атмосфера у екипи на завидном нивоу и да сви с нестрпљењем очекују прве утакмице.

"Разговарали смо с играчима, изузетно је битно да имамо атмосферу коју смо створили кроз Лигу нација. Наглашени је мотив и спремност код играча да кренемо максимално обиљно јер немамо простора на ниједан кикс ако нам је циљ Европско првенство", рекао је Ципрић на конференцији за медије.

Када је у питању здравствени билтен, Ципрић истиче да је Миралем Пјанић потпуно спреман и да ће данас тренирати, док је Елвис Сарић дефинитивно отписан. Колашинац ће, како каже, бити спреман за меч са Грчком.

Оптимизма уочи предстојећих мечева не мањка ни код репрезентативаца.

Гојко Цимирот истиче да у екипи влада одлична атмосфера.

"Знамо сви да данас нема лаких противника. Ми морамо квалификације отворити на најбољи начин, побједом против Арменије. Када је у питању Грчка, знамо да се ради о квалитетној екипи али мислим да можемо доћи до позитивног резултата", рекао је Цимирот.

Голман Ибрахим Шехић изјавио је да вјерује да ће Јерменија играти дефанзивно и из контранапада покушавати угрозити гол.

"Играли смо већ с њима и побиједили их, али су они напредовали од тада. Ми се морамо спремити најбоље што можемо и бити потпуно фокусирани и мислим да нам у том случају не могу направити велики проблем. Играмо кући и наравно да желимо двије побједе, за то се спремамо и тако ћемо сигурно изгледати на терену", рекао је Шехић.

Репрезентација БиХ припремаће се у Сарајеву до суботе, када је на распореду први меч квалификација против Јерменије на стадиону Грбавица. Три дана касније изабраници селектора Роберта Просинечког у Зеници ће дочекати селекцију Грчке.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар