Побједа у политичкој арени - пораз на тениском терену!

Новак Ђоковић признао да су га у Индијан Велсу ометали стални састанци поводом његовог ангажовања око смене првог човека АТП-а, што је утицало да слабо одигра.

Тенис 20.03.2019 | 21:50
Побједа у политичкој арени - пораз на тениском терену!
Најбољи тенсиер света Новак Ђоковић у обраћању фановима преко Инстаграма објаснио је зашто је тако слабо одиграо у трећем колу Индијан Велса када га је, чини се без сувише муке, савладао Немац Филип Колшрајбер.

Иако није желео да прецизира шта је прави проблем, наш ас је нагласио да је имао превише обавеза које су га омеле у рутини тренинга и припрема, што га је скупо коштало. Наиме, током првог мастерса сезоне Ноле је као председник удружења Тениских професионалаца водио констатне разговоре и преговоре око смене првог човека АТП-а Криса Кермоуда, у чему је и успео. Али, победа у политичкој арени коштала га је пораза на тениском терену.

"Нисам постигао добар резултат у синглу, поразио ме је страшан играч у трећем колу који је одлично одиграо. Последњих седмица сам научио неколико веома важних лекција, али и то је спорт. Прихвати и настави даље, "објаснио је Ђоковић, "Индијан Велс је један од најбољих турнира на свету и жарко сам желео да добро одиграм, али није се дало. Једноставно сам изгубио рутину пошто сам се бавио многим стварима ван терена.  Нисам био рационалан са потрошњом енергије, нисам пратио распоред тренинга... Не желим да кажем да је све то главни разлог за пораз, али знам да то јесу једни од разлога моје слабе игре и зашто се нисам осећао добро. Али лекција је научена!"



Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар