АБА 2, плеј-оф: Спарси циљају прву побједу против МЗТ-а!

У полуфиналу плеј-офа Друге АБА лиге Сарајлије ће у дуелу са македонским представником покушати да се домогну финала.

Кошарка 20.03.2019 | 10:15
АБА 2, плеј-оф: Спарси циљају прву побједу против МЗТ-а!
Кошаркаши Спарса у првој утакмици полуфинала плеј-офа Друге АБА лиге вечерас у Спортској дворани Ново Сарајево на Грбавици дочекују македонски МЗТ Скопље.

Тренер Спарса Марко Трбић на прес-конференцији је казао да је његов тим изгубио оба сусрета са МЗТ-ом у регуларном дијелу првенства, у децембру прошле године и прије неколико дана у Скопљу, али да је огромна разлика између тих утакмица и плеј-офа.

"Те побједе говоре о њиховом квалитету, али неке утакмице у регуларном дијелу, посебно ова посљедња, нису имале никакав резултатски значај. Сигурно да ће вечерашња утакмица бити другачија у приступу и нашем и њиховом. МЗТ је изузетно добар тим са два Американца и шест македонских репрезентативаца, али с друге стране и ми имамо јако добар тим, добро укомпонован, утрениран и у доброј форми. Вјерујем да ћемо изаћи мотовисани и уз подршку с трибина с оптимизмом дочекујемо ову утакмицу. Надамо се побједи у серији и уласку у жељено финале АБА 2 лиге", казао је Трбић.

Тренер Спарса очекује изједначене утакмице у полуфиналу.

"МЗТ је најефикаснији тим у Другој АБА лиги, састављен од неколико изузетних нападача. С друге стране, ми смо друга најбоља одбрана лиге, а у задње вријеме смо знатно подигли кавлитет игре у нападу. Надам се да неће бити утакмица с великим бројем поена, да ћемо одиграти одбрану на нивоу на којем ми то можемо. Мислим да смо ми физички ипак бољи тим од њих, боље утренирани и селектирани", додао је Трбић.

Најискуснији играч у редовима Спарса Кенан Бајрамовић позвао је навијаче да пруже подршку његовој екипи.

"Читаву смо годину радили да би сад на крају то крунисали. Адмосфера у екипи је одлична. Даћамо све од себе да побиједимо ову и наредне утакмице. У оваквим утакмицама је изузетно је важан спој искуства и младости како би се остварио одређени резултат. Покушаћу да младим играчима објасним да играју смирено и да доносе најбоља рјешења", казао је Бајрамовић.

Сусрет се игра у сриједу од 20 сати.

Полуфинале се игра на двије добијене утакмице, а реванш меч између Спарса и МЗТ-а игра се у недјељу, 24. марта у Скопљу. Евентуална трећа утакмица је у Сарајеву 28. марта.

У другом сусрету полуфинала плеј-офа Друге АБА лиге састају се Приморска (Копар) и Борац Чачак.

Побједници полуфиналних серија играју финале на три добијене утакмице. Серија почиње 1. априла и игра се двије по утакмице код куће и у гостима.

Побједник финалне серије директо улази у АБА 1 лигу наредне сезоне, а поражена екипа игра бараж против Задра, претпосљедње екипе АБА 1 лиге.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар