Болница кроји тим Србије за Нијемце!

Само двојица дала гол! Уколико "прецртамо" седам повређених са списка Младена Крстајића и водимо се тиме да је утакмица са Немцима важна због самопоуздања пред Португал, можда се може и наслутити тим који ће истрчати на терен у Волфсбургу. Проблем голови!

Фудбал 20.03.2019 | 09:45
Болница кроји тим Србије за Нијемце!
На списку Младена Крстајића објављеном почетком марта за мечеве против Немачке (20. март) и Португала (25. март) било је 27 имена, али је ка Волфсбургу јуче ујутро са београдског аеродрома "Никола Тесла" полетело тек њих 21.

Повреде море селектора "орлова" који је на конференцији за медије деловао забринуто док је саопштавао на кога све неће моћи да рачуна.

Највећи хендикеп је изостанак Немање Матића који ће пропустити оба меча овог ФИФА "прозора", исти случај је и са Љубомиром Фејсом који није ни допутовао у Стару Пазову,Александар Пријовић се повредио на једином тренингу пред лет, док су бар за прву утакмицу против Немачке изгубљена још тројица фудбалера.

У питању су Александар Коларов, Филип Костић и Александар Митровић, а због важности меча на "Да Лужу" - Младен Крстајић сигурно неће ризиковати с њима против Немачке.

Поручили су капитен и селектор да је утакмица против "панцера" и те како важна због самопоуздања пред квалификациони дуел са Португалцима, пет дана касније, а јасно је и колико ће Немци бити мотивисани пошто "окрећу нови лист" са млађим фудбалерима.

Јоахим Лев је саопштио списак на коме нема искусних Томаса Милера, Џерома Боатенга и Матса Хумелса, "отпао" је и Јулијан Дракслер, али квалитета имају на претек.

Када је у питању репрезентација Србије, бројност играча је после тренинга у "Кући фудбала" пала на 20 имена, тако да је као додатна опција у нападу, поред јединог здравог Луке Јовића, позван и Милан Павков из Црвене звезде.

Од преосталих фудбалера, Младен Крстајић би требало да изабере стартну поставу за Немце, док истовремено мора да пази да не буде додатних повреда пред Португал.

Чак тројица фудбалера немају још ни минут у дресу са националним грбом (Васиљевић, Богосавац и Павков), по један имају Бранко Јовичић и Немања Р. Милетић, док су једноцифрени и Марко Дмитровић (5), Милош Вељковић (9), Урош Спајић (6), Немања Радоњић(9), Саша Лукић (6), Дарко Лазовић (5) и Лука Јовић (3).

То је више од половине расположивог кадра за Немачку, најискуснији је Антонио Рукавина, али је питање да ли ће играти пошто је Крстајић позвао Лазовића како би га уигравао за будућност.

Уколико не буде изненађења, први голман репрезентације требало би да остане Марко Дмитровић док би штоперски тандем требало да чине Милош Вељковић и Никола Миленковић, који су најчешће и играли у Лиги нација, али шансу чекају и Урош Спајић и Стефан Митровић, који су на окупљање дошли у одличној форми понетој из клубова.

НЕМАМО ИСКУСТВО

Уколико саберемо наступе свих фудбалера који су отпутовали у Волфсбург, њих 21, долазимо до "танке" бројке од тек 215 мечева у "А" репрезентацији Србије. Просек је тако тек нешто преко 10 наступа по фудбалеру, а "диже" га Антонио Рукавина који има 55 мечева. Просек година је 24,08 - што је врло мало, док су само ДВОЈИЦА фудбалера већ дала гол за репрезентацију. Љајић је постигао десет, док је Гаћиновић био стрелац два пута. Забрињавајућ податак, чак иако су Немци подмладили репрезентацију...

Већ сада је јасно да ће на левом беку играти дебитант Мирослав Богосавац, уместо Коларова или Родића, док остаје и та дилема десно - Рукавина или Лазовић.

Везни ред је "најсиромашнији" играчима тако да би требало поново очекивати тандем Немање Максимовића и Саше Лукића, који су одлични били у Лиги нација, док би по оном приказаном од јесени предност на позицији иза шпица требало да има Адем Љајић, у односу на Сергеја Милинковић-Савића који се још "тражи" у репрезентацији. Ипак, можда се покаже на тренингу...

За крилне позиције конкуришу Андрија Живковић, Мијат Гаћиновић и Немања Радоњић, где ће селектор бирати играче по форми, где чини се да два првопоменута имају предност.

Када је у питању истурени нападач, пошто ће Младен Крстајић, по свему судећи, наставити да игра у формацији 4-2-3-1, стартер би требало да буде Лука Јовић који бриљира ове сезоне у Бундес лиги и први је стрелац тог такмичења, док шансу вреба и дебитант Милан Павков.

Голови ће бити можда и највећи проблем репрезентације у мечу против "елфа" јер су само Гаћиновић и Љајић већ прослављали голове за Србију, док поред 19 пишу "нуле".

Мораћемо да се ослонимо на форму из клубова!

Ако "прецртамо" играче који нису одрадили тренинг у Старој Пазови, као и оне за које је селектор рекао да сигурно неће наступити у првој утакмици против Немачке због мањих или мало већих повреда, остајемо на овим именима:

Голмани: Предраг Рајковић (Макаби), Марко Дмитровић (Еибар) и Никола Васиљевић (Радник).

Одбрана: Антонио Рукавина (Астана), Немања Р. Милетић (Партизан), Урош Спајић (Краснодар), Никола Миленковић (Фиорентина), Милош Вељковић (Вердер), Стефан Митровић (Стразбур) и Мирослав Богосавац (Чукарички).

Везни ред: Немања Максимовић (Хетафе), Саша Лукић (Торино), Сергеј Милинковић-Савић (Лацио), Бранко Јовичић (Црвена звезда), Дарко Лазовић (Ђенова) и Адем Љајић (Бешикташ).

Напад: Андрија Живковић (Бенфика), Мијат Гаћиновић (Ајнтрахт), Немања Радоњић (Марсеј), Милан Павков (Црвена звезда) и Лука Јовић (Ајнтрахт).

Списак за Португал би требало да буде дужи за имена Александра Митровића, Александра Коларова, Филипа Костића и Душана Тадића, за које се надамо да ће се опоравити, пошто су "већ виђени" као стартери у првој утакмици квалификација.

"Орлови", срећно!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар